Ανησυχία για εμπλοκή στη νέα δράση του «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον ΙΙ» και στα προγραμμάτα του ΕΣΠΑ

Φόβους για εμπλοκή στην ενεργοποίηση δρομολογημένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και επιβράδυνσης στον ρυθμό πληρωμών των δικαιούχων εκφράζουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», φορείς της αγοράς.

«Πρόθεση στο υπουργείο (σ.σ. Οικονομίας και Ανάπτυξης) είναι να συνεχίσουμε κανονικά τη δουλειά μας . Κοιτάμε τους χρόνους και τις προτεραιότητες», σχολίασε στην εφημερίδα αρμόδιο στέλεχος, με αφορμή την πρόωρη προκήρυξη εθνικών εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν αδιάθετα περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) και σκοπός είναι να διοχετευτούν , άμεσα, κυρίως σε δράσεις που θα αφορούν τις ευπαθείς ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε προαναγγείλει τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ», η ενεργοποίηση του οποίου προβλεπόταν να γίνει εντός του μήνα. Θέτοντας το ερώτημα αν θα επηρεαστεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κύκλοι του υπουργείου σχολίαζαν πως «μάλλον θα προχωρήσει».

Μένει λοιπόν να φανεί στην πράξη αν η προκήρυξη των εθνικών εκλογών θα λειτουργήσει ανασταλτικά τόσο στην εκκίνηση των προγραμμάτων όσο και στη ροή πληρωμών των δικαιούχων ενίσχυσης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το ίδιο δημοσίευμα εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό το «ξεχείλωμα» της εκλογικής περιόδου και οι ανακατατάξεις που θα προκληθούν να επιβραδύνουν τις πληρωμές.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση