Ανθρώπινη αλυσίδα στη Θεσσαλονίκη κατά του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου (φωτο+vids)

του Νίκου Αβουκάτου

Αρκετές δεκάδες πολιτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας ενάντια στο περιβαλλοντικό σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στη Θεσσαλονίκη.

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων από περιβαλλοντικές και οικολογικές οργανώσεις, κινήσεις, πολιτικά κόμματα και συλλόγους συμμετείχαν στην κινητοποίηση που έλαβε χώρα στο σύμβολο της πόλης, τον Λευκό Πύργο.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής, οι διοργανωτές ζήτησαν από τους συγκεντρωθέντες να σχηματίσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα από τον Λευκό Πύργο μέχρι και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να δείξουν ότι ενωμένοι απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτήριζαν «αντιπεριβαλλοντικό» και «περιβαλλοντοκτόνο».

Οι διαδηλωτές φώναζαν για αρκετή ώρα το σύνθημα «Απόσυρέ το», το οποίο αναγραφόταν και σε σχετικό πανό, και έδιναν τον ρυθμό με το δυνατό χτύπημα των χεριών ώστε να ακουστούν από τους περαστικούς σε όλο το μήκος της παραλιακής.

Στην αρχή της εκδήλωσης διαβάστηκε το ψήφισμα διαμαρτυρίας περίπου 170 συλλογικοτήτων, οργανώσεων και δημοτικών παρατάξεων και οι οποίοι έχουν ζητήσει την απόσυρση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση