ΑΝΙΜΑ: Και άλλος μπούφος με εγκαύματα από καλώδια - Μεγάλος αριθμός τραυματισμών

Τις φροντίδες των ανθρώπων του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ δέχεται ένας ακόμη μπούφος που υπέστη εγκαύματα από καλώδια ρεύματος.

Το φαινόμενο, δυστυχώς, κάθε άλλο παρά σπάνιο είναι, όπως προκύπτει από την ανάρτηση του συλλόγου στα social media.

«Κι άλλος μπούφος με εγκαύματα από καλώδια μεταφοράς ρεύματος. Είναι απίστευτο πόσα από τα υπέροχα αυτά πουλιά τραυματίζονται με αυτόν τον τρόπο, και τελικά τα περισσότερα δεν μπορούν να επανενταχθούν», ανέφερε ο σύλλογος με αφορμή το πτηνό που εντοπίστηκε στον Ωρωπό, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι λύσεις υπάρχουν, αλλά είναι ακριβές.

Παρόμοιο περιστατικό είχε δημοσιοποιήσει και στα τέλη Αυγούστου ο σύλλογος. Τότε, ήταν ένας φιδαετός που είχε βρεθεί τραυματισμένος στον ταμιευτήρα Καστρίου, με σοβαρά εγκαύματα στις φτερούγες από καλώδια διανομής ρεύματος.

Δυστυχώς, αυτός είναι ένας μόνο από τους πολλούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πτηνά. Ενδεικτικά, μόνο μέσα στον Οκτώβριο, ο σύλλογος ΑΝΙΜΑ έχει κάνει μεταξύ άλλων αναρτήσεις για πουλιά θύματα τζαμιών- κάποια με διάσειση, άλλα με κατάγματα και θλάσεις- για έναν ροδοπελεκάνο από τη Νεάπολη Λακωνίας, που έμπλεξε σε συρματοπλέγματα κατά τη μετανάστευση, όπως και για έναν αδύναμο φιδαετό που- σε μετανάστευση προφανώς- έπεσε στη θάλασσα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση