ΑΝΙΜΑ: Οδηγίες για τα ελάφια της Πάρνηθας

Στο διαδίκτυο γίνονται δεκάδες  αναρτήσεις για καμένα, τραυματισμένα, διψασμένα, πεινασμένα ελάφια μετά τη φωτιά. Η Περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία και την περίθαλψη της άγριας ζωής ΑΝΙΜΑ έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητά της στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού και είμαστε σε επικοινωνία για την περίπτωση που θα χρειαστεί να φροντίσουμε κάποιο σοβαρά τραυματισμένο ελάφι.

Επίσης, μέχρι στιγμής υπάρχει απαγόρευση πρόσβασης σε οποιονδήποτε στο δασικό τμήμα που επλήγη από την πυρκαγιά., Κατά πληροφορίες μας τώρα υπογράφονται εξαιρέσεις της απαγόρευσης, και η ΑΝΙΜΑ περιλαμβάνεται στους εξαιρούμενους, αλλά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η σχετική εγκύκλιος.

Στην ΑΝΙΜΑ γίνονται αναφορές ότι πολλά ελάφια έχουν προσεγγίσει ανθρώπινες κατοικίες, όπως πχ στη Πετρούπολη, αναζητώντας τροφή και νερό.

Συστήνεται  στους συμπολίτες μας που θέλουν να τα βοηθήσουν, να τοποθετούν ποτίστρες (λεκάνες, πχ) με νερό όσο πιο μακριά μπορούν από τα σπίτια.  Η μόνη τροφή που μπορεί να χορηγηθεί στα ελάφια χωρίς να τους δημιουργήσει πρόβλημα είναι βρεγμένο τριφύλλι και τσαΐρι σε μπάλα. Επίσης άγρια χόρτα από τον μανάβη ή την λαϊκή, με μέτρο.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση