Ανοιχτή συζήτηση για το ΣΜΑ Ευκαρπίας

Ανοιχτή διαβούλευση με κεντρικό θέμα την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Κέντρο Πολιτισμού Χ. Τσακίρης.

Η συνάντηση αφορά στη χωροθέτηση του υπό κατασκευή ΣΜΑ και γενικότερα θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα, που αφορούν στο θέμα τόσο του Σταθμού στην Ευκαρπία, όσο και στον Πολεοδομικό Σχεδιασμό. Στην συζήτηση θα συμμετέχουν πολίτες, περιβαλλοντικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί και επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων εκπαιδευτικοί και  οργανώσεις που άπτονται του θέματος. Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί   βουλευτές και δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων της Πολιτείας, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Ζουρνάς, καθώς επίσης και αντιπρόσωποι της Εκκλησίας και κοινωνικών και οικονομικών ενώσεων.

Την περασμένη Τετάρτη συνήλθε σε δημόσια ειδική κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.  Μετά το πέρας της αποφασίστηκε  ομόφωνα: 

Α)Δηλώνει την αντίθεση του στην κατασκευή του Σ.Μ.Α ,στη θέση που έχει  χωροθετηθεί και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, έτσι ώστε να επιτευχθεί η οριστική παύση των εργασιών κατασκευής Σ.Μ.Α στη συγκεκριμένη περιοχή της Ευκαρπίας.

 Β)Να παρέμβει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, έτσι ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή χωροθέτησης του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας, στην εδώ και χρόνια προτεινόμενη θέση από τον πρώην Δήμο Ευκαρπίας (3χ.λ.μ. πιο μακριά, και όχι στην υπάρχουσα θέση που είναι 100μ. από το ΤΙΤΑΝ.

 Γ)Απαιτεί έλεγχο, ενεργή συμμετοχή και διοίκηση από το Δήμο Παύλου Μελά  στον επανασχεδιασμένο Σ.Μ.Α, μακριά από την κατοικημένη περιοχή της Ευκαρπίας.

 Δ)Επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Θεσ/νίκης του 2005 για τα επόμενα 20 χρόνια, που περιλαμβάνει την κατασκευή 7 (επτά) Σ.Μ.Α., 2 στο βορειοδυτικό τομέα και άλλα 2 στο νοτιοανατολικό και 3 στο υπόλοιπο του Νομού, με ταυτόχρονη ισοκατανομή των απορριμμάτων στους Σ.Μ.Α, και καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

 Ε)Δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι θα αντιταχθεί στην οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη καύση απορριμμάτων είτε στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ είτε σε οποιαδήποτε άλλη τοποθεσία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!