Αντιδράσεις για τον ΣΜΑ στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Φορείς και σύλλογοι καλούν  τους πολίτες  να σταματήσουν  τις εργασίες κατασκευής του έργου.

Το  δίκτυο φορέων και συλλόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει εδώ και καιρό τον αγώνα  ενάντια στην κατασκευή του ΣΜΑ δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΤΙΤΑΝ. Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι  μετά την παρουσία και την παρέμβαση εκπροσώπων φορέων και τριάντα (30) Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δυτικής Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Συμβούλιο  Παύλου Μελά (στις 12-12-2011), έκανε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα τους να  καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της κατασκευής - λειτουργίας Σ.Μ.Α. πίσω από το ΤΙΤΑΝ, λόγω παραβίασης των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία περιβαλλοντικών όρων.

Επίσης έγινε δεκτό το αίτημα να γίνει ειδική συνεδρίαση για ένα διαφορετικό περιφερειακό σχεδιασμό των Σ.Μ.Α. και την αναχωροθέτηση του συγκεκριμένου Σ.Μ.Α. (όχι δίπλα στο ΤΙΤΑΝ)Σε νέα συνάντηση των παραπάνω φορέων την Τρίτη 13-12-2011 αποφασίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ :

 1.    Συγκέντρωση κατοίκων και ΠΟΡΕΙΑ – ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ στον υπό κατασκευή Σ.Μ.Α. την Παρασκευή 16/12/2011. Προσυγκέντρωση στις 13:30 στο τέρμα του λεωφορείου 38 (νεκροταφεία)

2.    Συνάντηση με τους δημάρχους Θεσσαλονίκης και Νεάπολης – Συκεών

3.    Παρέμβαση στο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη στις 13:00

4.    Άμεση δικαστική προσφυγή. Κατάθεση Ασφαλιστικών μέτρων και από τους κατοίκους για να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι εργασίες.

5.    Καλούμε το δήμαρχο Παύλου Μελά να ενεργήσει αμέσως (όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά στις 13/12/2011) για να σταματήσουν οι εργασίες καθώς και να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων.

 

    

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!