Αντιδράσεις στο Λαγκαδά για την απαγόρευση άδειας καυσοξύλευσης

Έπι ποδός βρίσκονται  αρκετοί δημότες  του Λαγκαδά Θεσσαλονίκης που ζητούν να  τους επιτραπεί να κόψουν ξύλα. Το ποτήρι της αγανάκτησης τους έχει ξεχειλίσει μετά την απαγόρευση έκδοσης αδειών καυσοξύλευσης που εξέδωσε  το δασαρχείο Λαγκαδά.Αμετακίνητος στη θέση του παραμένει ο δασάρχης  κ. Ευαγγελόπουλος, πριν από λίγο δήλωσε στη greenagenda.gr   “η κατάσταση είναι οριακή, τα προηγούμενα χρόνια κόπηκαν  πολλά δένδρα  και  κινδυνεύει να γίνει πλέον  μη αναστρέψιμη  η κατάσταση  αν  συνεχιστεί και  φέτος η καυσοξύλευση». Το πρωί  έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δασαρχείο Λαγκαδά από 80  δημότες με επικεφαλής τον Δήμαρχο  Ιωάννη Αναστασιάδη, τους Αντιδημάρχους, Προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων, Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας, ενάντια στην απαγόρευση έκδοσης αδειών καυσοξύλευσης στην περιοχή μας.

        Σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε με τον Προϊστάμενο του Δασαρχείου και υπεύθυνο για την έκδοση της Δασικής Ρυθμιστικής Διάταξης που απαγορεύει ρητώς την κοπή ξύλων παντός τύπου δέντρου στην περιοχή,  Γρηγόριο Ευαγγελόπουλο, ο Δήμαρχος Λαγκαδά έθεσε εκ νέου το αίτημα τροποποίησης της σχετικής διάταξης, προς αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των συνδημοτών μας, δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση που ίσχυσε για πρώτη φορά στον Δήμο μας, την στιγμή που ανάλογες υπηρεσίες ανά την Ελλάδα επιτρέπουν την περιορισμένη καυσοξύλευση συγκεκριμένων ειδών δένδρων για την κάλυψη ατομικών αναγκών.

 Από την  πλευρά του   ο δήμαρχος ανάφερε  ότι  θα συναντηθεί   με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, προκειμένου να ενημερωθεί και ο ίδιος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, για την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που δέχεται ο ήδη επιβαρυμένος οικογενειακός προϋπολογισμός των κατοίκων του Δήμου μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!