Αντικατάσταση 67.000 βενζινοκίνητων ταξί με ηλεκτρικά λόγω αιθαλομίχλης στη Κίνα

Το σοβαρό πρόβλημα τη αιθαλομίχλης που ταλαιπωρεί τους κατοίκους του Πεκίνου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι κινεζικές αρχές της Κίνας. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ένα σχέδιο για την αντικατάσταση 67.000 βενζινοκίνητων ταξί της πόλης με ηλεκτρικά οχήματα.

Το σχέδιο της αντικατάστασης των ταξί αναμένεται να κοστίσει 1,24 δισεκατομμύρια ευρώ (9 δισεκατομμύρια γιουάν).Ένα ηλεκτρικό όχημα στην Κίνα κοστίζει σήμερα περίπου 20.000 δολάρια, σχεδόν διπλάσια τιμή από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Εκτός από την υψηλή τιμή στη κινεζική πρωτεύουσα υπάρχει σημαντική έλλειψη σταθμών φόρτισης στο Πεκίνο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν οι ουρές που σχηματίστηκαν το 2014 μπροστά στους σταθμούς φόρτισης. Πριν από τρία χρόνια  είχαν προσδεθεί  στο στόλο των ταξί 200 ηλεκτρικά οχήματα και οι οδηγοί περίμεναν για περισσότερες από έξι ώρες.

Το νέφος βρίσκεται και πάλι σε άνοδο λόγω της αύξησης παραγωγής χάλυβα στην ενδοχώρα νότια του Πεκίνου, σύμφωνα με την Greenpeace.Τον περασμένο Δεκέμβριο η ρύπανση του αέρα του Πεκίνου ήταν τόσο υψηλή με αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις λόγω κακής ορατότητας και να κλείσουν σχολεία και εργοστάσια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση