Αντιπλημμυρικά έργα στον Λουδία και την πολύπαθη Τάφρο 66

Παρεμβάσεις για τη διατήρηση της διοχετευτικότητας και τη συντήρηση των αντιπλημμυρικών έργων του ποταμού Λουδία και της Τάφρου 66 προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες κρίνονται απαραίτητες λόγω καταστροφών στα αντιπλημμυρικά έργα τα περασμένα χρόνια και εμφάνισης μεγάλου πλημμυρικού φορτίου στην περιοχή που ανήκει γεωγραφικά στην αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων Πέλλας και Ημαθίας, ειδικότερα στους δήμους Σκύδρας και Αλεξάνδρειας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε χθες Δευτέρα τον τρόπο δημοπράτησης του έργου με επιλογή αναδόχου και εφαρμογή της ανοιχτής διαδικασίας για έργα κάτω των ορίων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να γίνουν εργασίες εκσκαφής του αναχώματος και ανακατασκευής του, απομάκρυνσης των φερτών υλικών από τις θέσεις των γεφυρών, ανακατασκευής του αναβαθμού και διαμόρφωσης των πρανών.

Στόχος των έργων είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων και η βελτίωση της ομαλής υδραυλικής λειτουργίας της τάφρου, ώστε να επανέλθει η κατάσταση διαχείρισης της ροής με τη μείωση του ενεργειακού φόρτου της. Σημειώνεται, ότι η Τάφρος 66, κάθε χρόνο, κατά την περίοδο μεταποίησης των φρούτων, δέχεται οργανικό ρυπαντικό φορτίο από τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Για απώλεια κονδυλίων έκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφέρεια Πρωταθλήτρια» Γιάννης Ανδρίτσος, ενώ ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» Γιώργος Θεοδωρόπουλος επισήμανε ότι τίθεται ζήτημα κατάτμησης των έργων. Ο Δημήτρης Μούρνος από την παράταξη «Συμμετέχω» μίλησε για μεγάλο περιβαλλοντικό ζήτημα στην Τάφρο 66 και σημείωσε ότι δεν γίνονται σχετικές ρηξικέλευθες παρεμβάσεις, όπως θα έπρεπε. Το έργο θα έπρεπε να ειδωθεί με μία πιο ολοκληρωμένη ματιά υπογράμμισε η Νιόβη Παυλίδου από τους «Πολίτες Μπροστά». Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις της «Ελληνικής Αυγής», της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της «Ανταρσίας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση