Αντιστροφή μέτρηση για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ στο Σκοπό

Με ομόφωνη απόφαση τους οι κάτοικοι του Καλαμακιού θα κλείσουν σε 10 ημέρες τον κορεσμένο και παράνομο ΧΥΤΑ του Σκοπού στη Ζάκυνθο. Η αντιστροφή μέτρηση ξεκινά από σήμερα και έτσι απομένει πλέον ένα χρονικό διάστημα μόλις λίγων ημερών μέχρι το οριστικό κλείσιμο του.

«Δεν ευθυνόμαστε πλέον για αυτήν την κατάσταση, σε 10 ημέρες θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ οριστικά και αμετάκλητα. Θέλουν την ανοχή σας για κάτι που δεν ευθυνόμαστε βεβαίως εμείς. Επομένως ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του» επεσήμανε στη Greenagenda.gr o επικεφαλής της επιτροπής των κατοίκων,Τάσος Τζίμης.

Όπως εξηγούν τα μέλη της επιτροπής, ο ΧΥΤΑ άνοιξε έστω προσωρινά και σε περιορισμένη κλίμακα, κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ωστόσο η λειτουργία του ξεκίνησε εκ νέου με την προϋπόθεση ότι έχει αποφασιστεί επισήμως ο ορισμός του Γαλάρου ως περιοχής που θα φιλοξενήσει την ενδιάμεση λύση, στη σύσκεψη του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα πράγματα λένε ότι έχουν αλλάξει  και φοβούνται πως ο Σκοπός θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα και πέραν του διμήνου που ορίζει ο Οδικός Χάρτης.

«Όλα όσα έγιναν εδώ και λίγες ημέρες ήταν επιφανειακά και πρόχειρα και,με μια βροχόπτωση, θα αποκαλυφθούν και πάλι τα σκουπίδια. Ο ΧΥΤΑ δεν μπορεί να δεχτεί περισσότερα απορρίμματα από όσα φέρνει ένα απορριμματοφόρο την ημέρα και όχι παραπάνω από τα μέσα Ιανουαρίου» σημείωσε ο κ. Τζίμης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση