Απαγόρευση αλιείας στη λίμνη Βόλβη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος σε εφαρμογή της απόφασης απαγόρευσης της αλιείας, ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης θα συμμετέχει ενεργά στην επόπτευση και φύλαξη της λίμνης Βόλβης και όλων των ρεόντων υδάτων που εκβάλλουν σε αυτήν.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της παραπάνω Απόφασης, ο Φορέας Διαχείρισης υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Τμήμα Αλιείας Εσωτερικών Υδάτων Λαγκαδά, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο τη διενέργεια κοινών περιπολιών σε μεικτά κλιμάκια. Η απαγόρευση της Αλιείας ισχύει από Τρίτη 2/4/2014 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31/5/2014 και ώρα 12:00.

Η απαγόρευση αλιείας αφορά:

· Τη λίμνη Βόλβη και όλα τα ρέοντα ύδατα (δηλαδή ρυάκια, ποτάμια, χείμαρροι) που καταλήγουν άμεσα στη λίμνη και σε απόσταση όχι μικρότερη από τριών χιλιάδων (3.000) μέτρων από το σημείο εκβολής τους στη λίμνη (η απόσταση αυτή μετρείται κατά μήκος της κοίτης των ανωτέρω).
· Τον ποταμό Ρήχιο σε όλο το μήκος του, καθώς και από τη λίμνη Βόλβη μέχρι την εκβολή του, στο Στρυμωνικό Κόλπο.
Εντός της λίμνης δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκάφη. Όλα τα επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη θα απομακρυνθούν άμεσα, με ευθύνη των αλιέων. Αλιευτικά σκάφη που φέρουν τα απαραίτητα διακριτικά, επιτρέπεται να υπάρχουν το χρονικό διάστημα της απαγόρευσης μόνο στις θέσεις «σκάλα», δηλαδή στη Μικρή Βόλβη, Μεγάλη Βόλβη, Λουτρά και Μάδυτο, μαζεμένα σε ένα σημείο στην κάθε θέση και τουλάχιστον σε απόσταση 5 μέτρων από το νερό.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!