Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Την απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, στο τμήμα του Περιαστικού Δάσους της Θεσσαλονίκης, Σέιχ Σου, που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη, από σήμερα το βράδυ (22:00) έως αύριο το πρωί (06:30), αποφάσισε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η απόφαση αυτή έρχεται βάσει του δελτίου πρόγνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ και τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την εφαρμογή του μέτρου, η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης αποδέχεται τον σχεδιασμό της Διοίκησης Π.Υ. Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τον οποίο ορίζονται 14 σημεία ελέγχου και απαγόρευσης εισόδου από την Ελληνική Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ως εξής:

Από την ΕΛ.ΑΣ:

- Στην συμβολή της οδού Ανθέων με το δρόμο προς Φιλίππειο - Εξοχή στο Επταπύργιο, έμπροσθεν γηπέδου Κεραυνού (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους πολίτες που κατευθύνονται στο ξενοδοχείο «Φιλίππειο»).
- Πλησίον της εισόδου της Κλινικής « Άγιος Λουκάς»
- Έμπροσθεν του αναψυκτηρίου HILL  με απαγόρευση της εισόδου εντός του περιαστικού Δάσους

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία:

- Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται επί της  οδού Νεαπόλεως- Ρετζικίου, αμέσως μετά τον κόμβο Κ6 Νεαπόλεως της Περιφερειακής οδού και δεξιά  (πρώην Πορσελάνα)
- Στο Θέατρο Δάσους
- Στην διασταύρωση Εξοχής (έξοδο χωριού) προς Ξενοδοχείο «Φιλίππειο». (Μ/41)
- Στην είσοδο του δασικού δρόμου παραπλεύρως του Π.Κ. Κέδρινου Λόφου (Λυόμενο).
- Επί της αερογέφυρας της περιφερειακής οδού στην προέκταση της οδού Χρ.Περραιβού προς το δάσος, στην Άνω Τούμπα.
- Στην διασταύρωση της οδού Ελαιώνων με τη 17η Νοεμβρίου, πλησίον του υδροστομίου (η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής).

Με την χρήση φραγμών – εμποδίων:

- Στην είσοδο του δασικού δρόμου προς το Λόφο Αντωνιάδη έξοδος κόμβου Νεάπολης (100μ. μετά το φανάρι του κόμβου με κατεύθυνση ανατολικά στην περιφερειακή).
- Στο δασικό δρόμο που βρίσκεται δεξιά στην έξοδο της αερογέφυρας Κατσιμίδου (προς τα δυτικά) προς την περιφερειακή οδό στον κόμβο Κ8 Τριανδρίας.
- Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται στην προέκταση της οδού Διαγόρα στο Κρυονέρι Άνω Τούμπα, πάνω από την περιφερειακή οδό, προς το χώρο αναψυχής.
- Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται 200 μέτρα πριν τον κόμβο Τούμπας επί της Περιφερειακής οδού, με κατεύθυνση από Ανατολικά προς Δυτικά.
- Στην είσοδο του δασικού δρόμου που βρίσκεται έναντι του στρατοπέδου “Παπαπασχάλη” στο Πανόραμα.
- Όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων και πεζών θα βρίσκονται στην είσοδο του δάσους και στην συμβολή των δασικών δρόμων με τους αντίστοιχους επαρχιακούς και της περιφερειακής οδού.

Η ως άνω απόφαση καθορίζει επίσης την απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ. και ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού Δάσους Θεσ/νίκης κατόπιν έγκρισής  της Π.Υ. Θεσσαλονίκης και την καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που κινούνται στο δάσος.

Παρακαλούνται οι Δήμοι της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως ενισχύσουν το  έργο της  Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης (Δ.Π.Υ.Ν.Θ.)
Οι Δήμοι της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, που έχουν δασικές εκτάσεις στα όρια ευθύνης τους, σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό, παρακαλούνται όπως προβούν στη λήψη όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων.

Η εφαρμογή της Απόφασης ανατίθεται στην Γ.Α.Δ.Θ. και στην Δ.Π.Υ.Ν.Θ.

Οι παραβάτες της Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 Π.Κ., εάν δεν συντρέχει περίπτωση βαρύτερης αξιόποινης πράξης.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση