Απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα

Εκδόθηκε η Κοινή Απόφαση που συνυπέγραψαν  οι Περιφερειάρχες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με την απαγόρευση της αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα. Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

 Απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία, με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο για την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα κατά το χρονικό διάστημα από 30η Απριλίου 2012 και ώρα 12η Μεσημβρινή έως και 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 12η Μεσημβρινή.

  • Κατά την παραπάνω απαγορευτική περίοδο οι αλιείς υποχρεούνται να μεταφέρουν τις βάρκες από τις αποβάθρες και όλα τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους.

 

  • Η τήρηση της παρούσας αναθέτεται στη Δημοτική Αστυνομία όπου υπάρχει Υπηρεσία σε λειτουργία, στις Αστυνομικές Αρχές και τη Δ/νση Δασών των Περιφερειακών Ενοτήτων για τις περιοχές που έχουν αρμόδιους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι παραβάτες της παρούσας τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, των Ν.Δ. 420/70, ν. 1740/87 και 2040/92.

 Σχετικά με την ανωτέρω απόφαση ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης προέβη σε σύντομη δήλωση: «Η λίμνη Βεγορίτιδα αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και η σημασία της είναι μεγάλη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των υδρόβιων οικοσυστημάτων. Ζητώ λοιπόν από όλους τους αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες να τηρήσουν και να σεβαστούν την απόφαση για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η αναπαραγωγή των ψαριών, η επιβίωσή τους και συνεπώς μακροπρόθεσμα η διατήρηση της αλιείας στην περιοχή».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!