Απαιτείται σχέδιο επανεκκίνησης της Ελλάδας

Συνεχίζονται οι συναντήσεις των Ελλήνων Περιφερειαρχών
με την Κομισιόν

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα σχέδιο επανεκκίνησης που θα στοχεύει στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, στην τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και στη μείωση του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Απαιτείται ένα επενδυτικό πρόγραμμα που θα δώσει την αναγκαία ώθηση για την οικονομική ανάκαμψη και την καλύτερη απόδοση», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης των Ελλήνων Περιφερειαρχών με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα (Task Force) κ. Χόρστ Ραινχεμπαχ.
Ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ευρωβουλευτής των Ελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας, μαζί με τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Σταυρακάκη, οργάνωσαν το ταξίδι και το πρόγραμμα επαφών των επικεφαλής των ελληνικών περιφερειών με στόχο την ενημέρωση για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης, αλλά και για την συνεργασία των Περιφερειών με την Κομισιόν που θα βοηθήσει την προώθηση των αναπτυξιακών έργων στη χώρα.
«Ξεκινήσαμε μια σειρά συναντήσεις των Περιφερειαρχών της Ελλάδας με την Κομισιόν. Ήταν η αρχή και ήταν επιτυχημένη. Η διασύνδεση των Περιφερειών με την Ε.Ε. πρέπει να συνεχιστεί αλλά όχι με συναντήσεις στην Αθήνα αλλά στην έδρα κάθε Περιφέρειας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των Περιφερειαρχών για μια επανεκκίνηση της χώρας που περνά μέσα από τα αναπτυξιακά έργα της ελληνικής περιφέρειας», δήλωσε σήμερα ο κ. Χατζημαρκάκης.
Ήδη, από την συνάντηση που προηγήθηκε με τον Επίτροπο για την Οικονομική πολιτική Όλι Ρεν, τονίστηκε η πρόθεση της Ε.Ε. να στηρίξει το αναπτυξιακό έργο των Περιφερειών, ενώ ο κ. Ρεν τόνισε πως αναμένει σημαντικά επιτεύγματα από τις Περιφέρειες.
Σήμερα, κατά την συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Ελλάδα (Task Force) Χόρστ Ραινχεμπαχ έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα που αφορούν την τεχνική βοήθεια στην απορρόφηση χρηματοδοτήσεων από την Ε.Ε.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει ενημερωτικές συναντήσεις με τους Επιτρόπους Γιοχάνες Χαν (Περιφερειακή Πολιτική), Μαρία Δαμανάκη (Θαλάσσια Πολιτική, Αλιεία) αλλά και με τους Προέδρους των Πολιτικών Ομάδων Μάρτιν Σούλτς (Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών), Ζοζέφ Ντόλ (Ομάδα Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), Γκι Φερχόφστατ (Ομάδα Φιλελευθέρων) καθώς και με Ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην ΕΕ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!