Απειλούμενο είδος οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι λόγω της κλιματικής αλλαγής

Οι αυτοκρατορικοί πιγκουίνοι της Ανταρκτικής κινδυνεύουν να εξαφανιστούν λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και του λιωσίματος των πάγων, προειδοποιεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Οι ΗΠΑ οριστικοποίησαν την προστασία του ζώου στο πλαίσιο του νόμου για τα απειλούμενα είδη.

Η Υπηρεσία Προστασίας Άγριας Ζωής επεσήμανε πως από τη μελέτη στοιχείων και δορυφορικών εικόνων, που πηγαίνουν 40 χρόνια πίσω, αποδείχθηκε πως το είδος δεν είναι στο χείλος της εξαφάνισης, αλλά η άνοδος των παγκόσμιων θερμοκρασιών μπορεί να το οδηγήσουν εκεί.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η κλιματική αλλαγή έχει προκαλέσει αποτυχίες αναπαραγωγής. Η αποικία Halley Bay στη Θάλασσα Weddell, η δεύτερη μεγαλύτερη αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων στον κόσμο, βίωσε αρκετά χρόνια δυσμενών συνθηκών, με αποτέλεσμα να πνιγούν όλοι οι νεογέννητοι νεοσσοί από το 2016.

Το καθεστώς «υπό εξαφάνιση» θα προωθήσει τη διεθνή συνεργασία για στρατηγικές διάσωσης, θα αυξήσει τη χρηματοδότηση για σχετικά προγράμματα και θα απαιτήσει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών να αναλάβουν δράση για τη μείωση των απειλών.

«Η ίδια η ύπαρξη του πιγκουίνου εξαρτάται από το αν η κυβέρνησή μας θα αναλάβει τώρα ισχυρή δράση για να μειώσει τα ορυκτά καύσιμα που θερμαίνουν το κλίμα και να αποτρέψει μη αναστρέψιμες ζημιές στη ζωή στη Γη» επισημαίνει η Shaye Wolf, διευθύντρια κλιματικής επιστήμης στο Κέντρο για τη Βιολογική Ποικιλομορφία.

Πηγή: Lifo.gr, με πληροφορίες από Reuters

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση