ΑΠΕ, διασύνδεση και αποθήκευση ενέργειας σε νησιά στο τετ α τετ Σταθάκη - πρόεδρου γαλλικής ΡΑΕ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας της Γαλλίας, Jean-François Carenco, είχε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, η επικεφαλής του τμήματος διεθνούς ανάπτυξης της γαλλικής εταιρείας Enedis, Mari-Line Bassette, o Πρόεδρος της ΡΑΕ, Νίκος Μπουλαξής και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Νίκος Χατζηαργυρίου.

Σύμφωνα  με το ΥΠΕΝ, η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών καθώς και γενικότερα των χωρών του Νότου, προκειμένου να ανταλλαγεί εμπειρία σε ζητήματα που από κοινού αντιμετωπίζουν, όπως:

  • η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας
  • η ανάπτυξη ΑΠΕ και η αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών συσσώρευσης ενέργειας στα νησιά που δεν θα διασυνδεθούν, μέσω της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ενεργειακά Νησιά
  • η αξιοποίηση της τεχνολογίας των έξυπνων μετρητών και η ταχεία διάχυσή της στους καταναλωτές

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Νάξο, όπου, 9 με 11 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας για την προσέγγιση της ενεργειακής μετάβασης των ευρωπαϊκών νησιών από ρυθμιστική σκοπιά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση