Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ, στην ώρα του ο μισθός του προέδρου του Πράσινου Ταμείου

του Νίκου Αβουκάτου

Την ώρα που οι 358 εργαζόμενοι στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών παραμένουν απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες και βρίσκονται σε απόγνωση, η πρόσφατη απόφαση (με ημερομηνία πρωτοκόλλησης 21/1) του Πράσινου Ταμείου να εγκρίνει τις αποδοχές του προέδρου του, Γεώργιου Πατρικίου, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδρασή τους.

Μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν σχετική ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται οι μισθοί τους. Η απόφαση για τον κ. Πατρίκιο, που αναρτήθηκε πριν μία εβδομάδα στη Διαύγεια, ήρθε να ξεχειλίσει την οργή τους.

Με τα καθημερινά τους έξοδα να τρέχουν, οι εργαζόμενοι, όπως καταγγέλλουν στη Greenagenda.gr, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Μάλιστα, κάποιοι συνάδελφοι τους αναγκάζονται να πηγαίνουν με δανεικά στην εργασία τους.

«Δυστυχώς, την ίδια στιγμή που προεγκρίνεται η μισθοδοσία του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, εμείς παραμένουμε απλήρωτοι καθώς δεν έχει εγκριθεί ακόμα η δική μας μισθοδοσία. Αυτό είναι τουλάχιστον προκλητικό σε βάρος μας», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Πράσινου Ταμείου, που δημοσιεύει σήμερα η Greenagenda.gr, «εγκρίνεται η δαπάνη ποσού 3.595,05 € για την κάλυψη των αποδοχών των κρατήσεων και των εργοδοτικών εισφορών του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου, σύμφωνα με την παρ. 9 του αρθ. 7 του Ν. 3889/2010, μηνός Ιανουαρίου 2019 σε βάρος των ΚΑΕ 0562 & 0211 του Τακτικού Προϋπολογισμού Εξόδων του Πράσινου Ταμείου, οικονομικού έτους 2019 και δικαιούχο τον ΠΑΤΡΙΚΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ».

Θα πρέπει να σημειωθεί, βέβαια, ότι παρότι η απόφαση έχει τιτλοφορηθεί ως έγκριση δαπάνης για τον μήνα Φεβρουάριο, στο κύριο σώμα της απόφασης αναφέρεται ως μήνας έγκρισης μισθοδοσίας ο Ιανουάριος. Ενδεχομένως να πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, χωρίς, όμως, να αλλάζει το νόημα.

Οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ εξακολουθούν να βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης του προϋπολογισμού των Φορέων Διαχείρισης από το Πράσινο Ταμείο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση