Αποδοχή του Λευκού Οίκου ότι οι άνθρωποι ευθύνονται για την κλιματική αλλαγή

Περισσότεροι από 50 Αμερικανοί επιστήμονες που συμμετείχαν στη σύνταξή έκθεσης για το κλίμα επισημαίνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται κατά πάσα πιθανότητα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα από την εκπομπή καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η έκθεση που εγκρίθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών πήρε το «πράσινο φως» του Λευκού Οίκου για να δοθεί στη δημοσιότητα.

Η έκθεση με τίτλο: «Τέταρτη Εθνική Εκτίμηση για το Κλίμα» συντάχθηκε κατ' εντολή του Κογκρέσου  καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι βρίσκονται πίσω από την κλιματική αλλαγή. Αυτό  το συμπέρασμα, όμως,  έρχεται  καταφανώς σε αντίθεση με τις δηλώσεις αλλά και την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού.

Οι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου ότι για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης «δεν υπάρχει καμία άλλη πειστική εναλλακτική εξήγηση», ενώ επισημαίνουν ότι η στάθμη της θάλασσας εκτιμάται ότι θα ανέβει «κατά αρκετές ίντσες μέσα στα επόμενα 15 χρόνια» λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση