Αποστολή στο Παρίσι - SUEZ: Θα διεκδικήσουμε το 24% που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στην ΕΥΑΘ

Αποστολή στο Παρίσι: Νίκος Αβουκάτος

Την πρόθεση της SUEZ να αυξήσει το ποσοστό της στην ΕΥΑΘ, από 5,5% σήμερα σε 29,7%, στον επικείμενο διαγωνισμό για το μειοψηφικό πακέτο της Εταιρείας, με αποκλειστικό σκοπό τη συνδιαχείριση, αποκάλυψε ο Φαμπρίς Ροσινιόλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κολοσσού στη διαχείριση νερού και αποβλήτων για την Ιταλία και την Κεντροανατολική Ευρώπης, σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους στο Παρίσι, στο περιθώριο της ενημερωτικής αποστολής αυτοδιοικητικών της Κ. Μακεδονίας στη γαλλική πρωτεύουσα. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό της ΕΥΑΘ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ φτάνει το 24,2%.

Παράλληλα,  στο γεύμα που παρέθεσε η εταιρεία στο στρατηγείο της στο Παρίσι, ερωτηθείς για τα προβλήματα που παρουσιάζονται με την υδροδότηση στη Θεσσαλονίκη και το δίκτυο της Εταιρείας Ύδρευσης, ο κ. Ροσινιόλ γνωστοποίησε και την επιθυμία της SUEZ να συνδράμει στη βελτίωσή του, ώστε να μειωθούν οι διαρροές.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να το θέλει και η Ελλάδα. Το απαρχαιωμένο δίκτυο χρειάζεται βελτίωση και όχι αντικατάσταση. Υπάρχουν περιοχές με δίκτυο άνω της 100ετίας, όπως για παράδειγμα στη Ρώμη, αλλά είναι θέμα διαχείρισης. Και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται αντικατάσταση και στοχευμένες επενδύσεις για αντικατάσταση. Το προϊόν μπορεί να μην είναι δικό μας, αλλά, λόγω του ποσοστού που κατέχουμε (σ.σ. η SUEZ κατέχει το 5,5% της ΕΥΑΘ), οφείλουμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες προς τον καταναλωτή. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την ΕΥΑΘ στην ποιότητα του νερού», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά, ο ίδιος εξήγησε ότι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ενδέχεται να επηρεάσει την τιμή του νερού.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση