Αποστόλου: Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση των αγροτών

H χώρα δεν θα επιστρέψει σε «πρακτικές» του παρελθόντος όσον αφορά τους αγρότες, διεμήνυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως «πακέτο Αποστόλου στη λογική Χατζηγάκη δεν πρόκειται να υπάρξει». Μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επερώτηση του ΚΚΕ για το αγροτικό ο υπουργός έδειξε διάθεση για μικρές αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών, ενώ κάλεσε για άλλη μία φορά τους αγρότες σε διάλογο.

«Οι αγρότες αποφεύγουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδραση τους», είπε επαναλαμβάνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να φορολογούνται οι μεγαλοαγρότες ακόμα και με πάνω από 45%. Διαφώνησε δε με την πρόταση του ΚΚΕ για απαλλαγή όσων αγροτών δηλώνουν εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, καθώς μόνο ένα στους 200 παρουσιάζουν αυτό το εισόδημα. Υπενθύμισε ακόμη ότι το 90% των εισφορών του ΟΓΑ καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι με την κυβερνητική πρόταση διασφαλίζεται αφορολόγητο εισόδημα 5.000 ευρώ από τις ενισχύσεις.

Υπογράμμισε, δε, πως «υπάρχει όντως φοροδιαφυγή, η οποία όμως έχει ως κύρια θύματα τους ίδιους τους αγρότες».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση