Νέα πρόσκληση Αποστόλου: Να έρθουν οι αγρότες να συζητήσουμε

Πρόσκληση προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο, τόσο στο υπουργείο όσο και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής απηύθυνε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τις περυσινές αγροτικές κινητοποιήσεις. Υπήρξε μια δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού στα λεγόμενα '25 σημεία'. Να έρθουν λοιπόν οι αγρότες να συζητήσουμε, να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει η κυβέρνηση πάνω σε αυτές τις δεσμεύσεις, για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τη ρευστότητα, το κόστος παραγωγής, τις πληρωμές, το εργόσημο κλπ» ανέφερε ο υπουργός.

Σημείωσε, ακόμη, ότι είναι δικαίωμα των αγροτών οι κινητοποιήσεις και ότι αυτοί αποφασίζουν τον τρόπο αντίδρασής τους, αλλά όπως είπε, πρέπει να υπάρχει ένας ουσιαστικός διάλογος για τα θέματα του αγροτικού χώρου, ιδίως όταν προαναγγέλλονται κινητοποιήσεις.

«Ζητούν κάποιες ομάδες αγροτών να συνεδριάσει η Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τα αγροτικά. Αυτό θα το αποφασίσει η Βουλή, αλλά αναρωτιέμαι, εκεί ποια συμμετοχή θα έχουν οι ίδιοι οι αγρότες; Δεν διαφωνώ με το αίτημά τους, αν όμως θέλουν να υπάρχει αγροτική εκπροσώπηση και να ακούσουν όλοι τις διεκδικήσεις τους, εγώ τους κάνω την εξής πρόσκληση: Να συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, να έρθουν και οι ίδιοι οργανωμένα – διότι έχουν και θέμα εκπροσώπησης – και να γίνει μια διεξοδική συζήτηση», κατέληξε.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση