Η ασφυξία επικρατέστερο αίτιο για τον θάνατο ψαριών στα λουτρά Καϊάφα

Στο περιορισμένο οξυγόνο, που φαίνεται να υπήρχε στα νερά της λίμνης Καϊάφα, για την ποσότητα των ψαριών που εγκλωβίσθηκαν σε αυτά, φαίνεται να αποδίδει, ως πρώτη άποψη, ο καθηγητής Ιχθυολογίας και Θαλάσσιας Οικολογίας, Κωνσταντίνος Κουτσικόπουλος, την εμφάνιση των εκατοντάδων νεκρών ψαριών που ξεβράστηκαν στα νερά της λίμνης τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews.com, την Κυριακή το πρωί, ο κ. Κουτσικόπουλος, ύστερα από την πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, που τον συνόδευε, βρέθηκε στην περιοχή του Καϊάφα, όπου έλαβε δείγματα τόσο του νερού όσο και των ψαριών που εντοπίσθηκαν στο σημείο.

Όπως επισήμανε ο κ. Κουτσικόπουλος, αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο σε κανάλια ειδικά τον χειμώνα που υπάρχουν ακραίες καταστάσεις κλιματικές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθώς τα ψάρια μετακινούνται σε μια περιοχή που οι συνθήκες είναι λίγο καλύτερες, εγκλωβίζονται και εξαιτίας των μεγάλων συγκεντρώσεων, δημιουργούνται και περιορισμένες συγκεντρώσεις οξυγόνου με αποτέλεσμα τους θανάτους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση