Από βυθό και αέρα: Σοκαριστικές εικόνες από την καταστροφή στον Σαρωνικό (vids)

Το μέγεθος της περιβαλλοντικής καταστροφής που προκλήθηκε από το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό Κόλπο αποτυπώνεται σε βίντεο που κατέγραψαν drones, αλλά και σε υποβρύχιες εικόνες που τράβηξε η περιβαλλοντική οργάνωση «Αρχιπέλαγος».

Με αρκετές από τις παραλίες της αθηναϊκής ριβιέρας να παραμένουν κλειστές, η κάμερα των drones κατέγραψε τα μαύρα κύματα που φέρουν έντονα τη μυρωδιά των καυσίμων που χύθηκαν στη θάλασσα.

Παράλληλα, οι εικόνες που έδωσε στην δημοσιότητα το Αρχιπέλαγος και δείχνουν τον βυθό της Σαλαμίνας είναι σοκαριστικές: το πετρέλαιο έχει «κολλήσει» στον βυθό, σε συμπαγή μεγάλα κομμάτια, καταστρέφοντας, απ' όπου περνά, την υποθαλάσσια ζωή.

Οι συνέπειες από την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η διαρροή μαζούτ, όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, είναι ανυπολόγιστες και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να υφίστανται για πολλά χρόνια ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελληνικές αρχές απαγόρευσαν το κολύμπι κατά μήκος της ακτογραμμής από τον Πειραιά μέχρι τη Γλυφάδα, καλύπτοντας μια περιοχή 20 χιλιομέτρων, καθώς και σε περιοχές της Σαλαμίνας.

Σημειώνεται ότι το πλοίο μετέφερε 2.570 τόνους καυσίμων και είχε βυθιστεί στην περιοχή νοτιοδυτικά της βραχονησίδας Αταλάντης, κοντά στην Ψυτάλλεια. Έκτοτε, έχουν περάσει οκτώ ημέρες...

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση