Από την Κυριακή πιθανότατα οι καιρικές συνθήκες να ευνοήσουν την αιθαλομίχλη

Οι μετεωρολόγοι  προβλέπουν  ότι οι καιρικές  συνθήκες από την Κυριακή θα ευνοήσουν  το φαινόμενο της  αιθαλομίχλης αλλά όχι σε αυξημένα  επίπεδα  όπως  τις προηγούμενες ημέρες. Σήμερα  μετά από ένα 15 ήμερο σε συναγερμό  η αιθαλομίχλη  λόγω του αέρα  διαλύθηκε  ανακουφίζοντας  τους  πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Έτσι  μη αναγκαία κρίθηκε η λήψη νέων μέτρων για την αιθαλομίχλη από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) ήταν κάτω από τα όρια συναγερμού. Ωστόσο, σε επιφυλακή παραμένουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα υλικά που χρησιμοποιούν προς καύση.

«Μετά από δώδεκα μέρες συναγερμού λόγω της αιθαλομίχλης, η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, συνεκτιμώντας τα καιρικά φαινόμενα και τα στοιχεία μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης - τα οποία σήμερα είναι πολύ κάτω από τα όρια συναγερμού, - αποφάσισε των τερματισμό των έκτακτων μέτρων. Διατηρούμε, όμως, σε ετοιμότητα τις υπηρεσίες μας σε καθημερινή βάση, όπου θα εξετάζονται όλα τα στοιχεία μετρήσεων των αιωρουμένων σωματιδίων, ενώ βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Ε.Μ.Υ. και τους σταθμούς μετρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ανάλογα αν χρειαστεί θα αποφασίζονται νέα μέτρα, που θα στηρίζονται στη νέα Υπουργική Απόφαση.Συνιστούμε στους συμπολίτες μας, όλους όσους έχουν τη δυνατότητα, να μην κάνουν άσκοπη χρήση τζακιών και ξυλόσομπων, με εξαίρεση τις περιπτώσεις όπου είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης. Παράλληλα δε, να αποφεύγεται πάση θυσία η καύση μη εγκεκριμένων υλικών, όπως ελαστικά, πλαστικά, ξύλα εμποτισμένα με βερνίκι ή χρώματα κτλ», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!