Απ.Τζιτζικώστας: «Η αγροτική οικονομία θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα»

Στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε η αγροτική μας οικονομία να βγει από τα αδιέξοδα και την κρίση  αναφέρθηκε   ο περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας  μιλώντας στην ημερίδα   του Δήμου Βόλβης με θέμα «Καινοτόμες λύσεις και προτάσεις για τη Γεωργία».Ο  επικεφαλής της «Αλληλεγγύης»  κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε   μεταξύ άλλων  ότι  «έχουμε πολύ συγκεκριμένη στόχευση στο κομμάτι  του πρωτογενούς τομέα.  Θέλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο. Θέλουμε να πάμε στη λογική του «παράγω- εξάγω». Αυτή είναι η δύναμή μας. Και στην κατεύθυνση αυτή ως Περιφέρεια προχωράμε στη δημιουργία της  Αγροδιατροφικής σύμπραξη, ώστε να μπορούμε μέσα από αυτή, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να δώσουμε μία ενιαία ταυτότητα στα προϊόντα μας και να διεκδικήσουμε μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στη χώρα μας αλλά και στο διεθνές περιβάλλον. Αυτό είναι το στοίχημα για εμάς. Πρέπει να είμαστε όλοι οι φορείς ενωμένοι, ώστε από κοινού να σχεδιάσουμε την επόμενη κρίσιμη πενταετία για την Περιφέρειά μας, στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης των κονδυλίων του νέου  ΕΣΠΑ».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της  «Αλληλεγγύης»  Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους έκανε  περιοδεία στον Άγιο Βασίλειο, το Νικομηδινό και Δημοτικές Ενότητες του δήμου  Βόλβης.  Στον Άγιο Βασίλειο ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους της περιοχής για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής,  ενώ όπως τόνισε «προχωράει με γρήγορο ρυθμό η κατασκευή του  δικτύου αποχέτευσης και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του Αγίου Βασιλείου, συνολικού προϋπολογισμό 2,9 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ».

  Στη συνέχεια της περιοδείας του  ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε τις Δημοτικές Ενότητες Λαγκαδικίων, και Νέας Μαδύτου ενώ αργά το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού της «Αλληλεγγύης» επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της  Αμερικάνικης  Γεωργικής Σχολής  όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος διαγωνισμός φασολάδας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!