Αργυροπελεκάνος με πομπό, νεκρός στο Δέλτα Αξιού

Δεν άντεξε τις χαμηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα και τις επακόλουθες δυσκολίες στην εύρεση τροφής η Μπέλα -ένας από τους αργυροπελεκάνους στους οποίους η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) είχε τοποθετήσει πομπό- και βρέθηκε νεκρή στον Αξιό.

Όταν το σήμα της Μπέλας παρέμενε επί μέρες σταθερό, οι επιστήμονες της ΕΠΠ συμπέραναν ότι το πουλί δεν ζει πια και ειδοποίησαν το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα προκειμένου να μεταβεί στο τελευταίο στίγμα του ζώου. Τελικά, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μέσα σε δύσβατα σημεία του Αξιού, εντοπίστηκε νεκρό το πουλί και ανασύρθηκε ο πομπός του, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πέρσι στην Κερκίνη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του πομπού, η Μπέλα, από την ξύλινη πλατφόρμα στην Κερκίνη όπου είχε φωλιάσει, μετακινήθηκε στη Βόλβη, στη συνέχεια πήγε στη Χειμαδίτιδα και κατόπιν στον ταμιευτήρα Πολυφύτου, όπου έμεινε μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Χειμαδίτιδα, παρέμεινε μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου και αργότερα μετακινήθηκε προς τον Αξιό, όπου και βρέθηκε νεκρή.

H φωτογραφία είναι από την τοποθέτηση του πομπού στην Μπέλα, στην Κερκίνη (Πηγή: ΑΜΠΕ)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση