Αρκουδάκι παγιδεύτηκε σε παράνομη συρμάτινη θηλιά στο Εθνικό Πάρκο Β. Πίνδου (φωτο+vid)

Εμφανώς εξαντλημένη και παγιδευμένη σε θηλιά, βρέθηκε χθες το μεσημέρι σε δύσβατη δασώδη περιοχή του Δίστρατου Κόνιτσας μια αρκούδα και αμέσως έγινε κινητοποίηση για την απελευθέρωσή της.

Την αρκούδα εντόπισε κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε αμέσως την περιβαλλοντική οργάνωση «Καλλιστώ», η οποία ειδοποίησε τον «Αρκτούρο», ενώ γνώση της υπόθεσης έλαβαν το δασαρχείο και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου.

Μικτή ομάδα των δύο περιβαλλοντικών οργανώσεων, έφτασε στο σημείο και ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση διάσωσης του ζώου το οποίο όπως αποδείχτηκε, ήταν αρκουδάκι.

Κάτοικοι του Δίστρατου, είχαν δει από χθες το αρκουδάκι να περιφέρεται έξω από τον οικισμό.

Οι κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από το «αιχμάλωτο» ζώο.

Σύμφωνα με τον Αρκτούρο, η παγίδευση αρκούδων με θηλιές είναι μια παράνομη μέθοδος κυνηγιού, την οποία ωστόσο χρησιμοποιούν λαθροθήρες, αδιαφορώντας για το μαρτύριο που υφίστανται τα ζώα – θηράματα και μη – μέχρι να τα θανατώσουν οι βασανιστές τους.

Οι αρκούδες συχνά παγιδεύονται σε τέτοιες θηλές, τις οποίες χρησιμοποιούν κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές, προκειμένου να προστατεύσουν είτε τα ζώα είτε τις καλλιέργειές τους, στοχεύοντας στον εγκλωβισμό και στην θανάτωση – κρυφά – ειδών που προστατεύονται από τη νομοθεσία.

Geplaatst door Athanasios Roysiakis op Dinsdag 10 september 2019

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση