Αρκούδα βάρους 390 κιλών σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην Καστοριά

Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 26 Οκτωβρίου στον επαρχιακό δρόμο Φωτεινής-Σταυροποτάμου κοντά στην πόλη της Καστοριάς.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν λίγο μετά τις 23.00 όμως το ζώο είχε απομακρυνθεί από το σημείο. Έπειτα από λίγη ώρα όμως εντοπίστηκε τραυματισμένο σε παρακείμενο χωράφι.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη άμεσα στο σημείο, αλλά δυστυχώς η άτυχη αρκούδα ήταν ήδη νεκρή. Το όχημα υπέστη υλικές ζημιές, ενώ η οδηγός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ευτυχώς, όμως, χωρίς σοβαρά τραύματα.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με όχημα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς σε ειδικό χώρο ώστε να γίνει και η απαραίτητη νεκροψία. Κατά τη ζύγιση του ζώου διαπιστώθηκε ότι έφτανε τα 390 κιλά!

Πρόκειται για την μεγαλύτερη αρκούδα που έχει καταγραφεί ποτέ από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, καθώς συνήθως στην Ελλάδα το βάρος των ενήλικων αρσενικών φτάνει τα 250 κιλά.

Σχετικά με το περιστατικό, ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρος Καραμανλίδης σχολίασε: «δεν είναι ασυνήθιστο για αρκούδες αυτή την εποχή να έχουν κάποια… παραπανίσια κιλά, καθώς ετοιμάζονται για τον χειμέριο ύπνο τους. Τέτοια μεγέθη συναντάμε όμως σπάνια στη νότια Ευρώπη. Για περιοχές πιο βόρεια, όπως ο Καναδάς και η Αλάσκα, όπου οι αρκούδες τρέφονται κυρίως με τροφές ζωικής προέλευσης, τα κιλά αυτά είναι όμως συνηθισμένα».

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί την Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία για την συνεργασία τους στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ η οποία ενισχύεται από το πρόγραμμα δημιουργίας του Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επεμβαίνει σε περιστατικά τραυματισμού και παγίδευσης άγριων σαρκοφάγων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση