Αρχές του 2017 το Leader για τους ιδιώτες επενδυτές

Αρχές του 2017 θα αρχίσει να υλοποιείται το πρόγραμμα LEADER, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τεμπών και μέλος της ΑΕΝΟΛ, Δημήτρης Τσέτσιλας.

«Αφορά τους δήμους και τις κοινότητες αλλά και ιδιώτες, είναι τον καινούργιο πρόγραμμα LEADER ΕΣΠΑ 2014-2020 και έγινε ενημέρωση στην ΑΕΝΟΛ, αναπτυξιακή εταιρεία στην Ελασσόνα, αφορά και τους επτά δήμους της Λάρισας αλλά και αφορά ιδιώτες που θέλουν να κάνουν επιχείρηση ή επέκταση της επιχείρησής τους», σημείωσε ο κ. Τσέτιλας και πρόσθεσε:

«Είμαστε στο στάδιο της ενημέρωσης, είναι από τις πρώτες εταιρείες που ουσιαστικά προχωρούν το πρόγραμμα αυτό, έγινε ενημέρωση των προέδρων των δικών μας κοινοτήτων του δήμου, όπως έχει γίνει και στους άλλους δήμους, οι οποίοι γνωρίζουν και τους ιδιώτες της περιοχής τους αλλά και τα προβλήματα των κατοίκων των κοινοτήτων τους».

Όπως είπε, «το πρόγραμμα αφορά και δημόσια έργα, θα ξεκινήσει στις αρχές του 2017, τώρα θα πρέπει να δουλέψει η ΑΕΝΟΛ πρώτα, να κάνει αυτή την προκήρυξη. Κατά κύριο λόγο αφορά τους ιδιώτες με ποσοστό 70 % και δημόσια έργα με ποσοστό 30% περίπου. Το πρόγραμμα δίνει βαρύτητα στους ιδιώτες, υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς και πολλές ειδικότητες, η επιδότηση αφορά το 50% του συνολικού κεφαλαίου για τους ιδιώτες και το 100% για τους δήμους».

«Υπάρχει ενδιαφέρον, έχουμε κάνει αρκετά με προηγούμενα προγράμματα της ΑΕΝΟΛ και στους επτά δήμους έχουν γίνει έργα, όπως το παλιό αντλιοστάσιο, της Αιγάνης στο δήμο Τεμπών. Θα ακολουθήσουν και άλλες ανοικτές ενημερώσεις, στους δήμους και θα απευθύνονται κατευθείαν στον κόσμο, σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, μορφωτικούς συλλόγους και ιδιώτες, τόσο στο δικό μας το δήμο όσο και στους άλλους δήμους», κατέληξε ο κ. Τσέτιλας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση