Αρχίζει η επιμορφωτική εβδομάδα του έργου Green Crew στις Σέρρες

Αρχίζει στις 6 Μάιου η εκπαιδευτική εβδομάδα του ευρωπαϊκού έργου “ΕΞΥΠΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ” που οργανώνει ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Πράσινες θέσεις εργασίας στη διαχείριση βιοαποβλήτων – Green_Crew”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG V-A Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020 με στόχο την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις επιχειρηματικές δυνατότητες ,οι οποίες απορρέουν από την αξιοποίηση των “πράσινων” αποβλήτων.

Κατά την εκπαιδευτική εβδομάδα από τις 6 έως τις 10 Μαΐου  θα γίνουν παρουσιάσεις εκπροσώπων του Δήμου Σερρών, εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων, καθηγητών από το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και ομιλίες μελών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων(Κοιν.Σ.Επ) τόσο από Σέρρες όσο και από Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της δράσης ,θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων και στον ΧΥΤΥ Παλαιοκάστρου Σερρών και σε εταιρεία εκμετάλλευσης λυμάτων και γεωργικών προϊόντων.

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Κώστα Καρπουχτσή «η μετάβαση στην κυκλική οικονομία, είναι το στοίχημα της εποχής μας και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως, με σκοπό τη δόμηση ενός πραγματικά βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Τα απορρίμματα, πλέον, έχουν αξία και όφελος τόσο για τον πολίτη, όσο και για την κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την οικονομία ενός τόπου. Με το πρόγραμμα αυτό αναδεικνύουμε το ρόλο που θα διαδραματίσει η Κυκλική Οικονομία τα χρόνια που έρχονται και επενδύουμε στην ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας γύρω από αυτόν τον τομέα».

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση