Ασπρόπυργος: Επιχείρηση μόλυνε το περιβάλλον με λάδια αυτοκινήτων

Για σοβαρή μόλυνση του περιβάλλοντος, που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κατηγορείται 48χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας διάλυσης παλιών αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο, ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ χτες συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 52χρονος Νιγηριανός, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο-αυτοψία που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε χώρο οικοπέδου έκτασης επτά στρεμμάτων στον Ασπρόπυργο, εντός του οποίου δραστηριοποιείται η επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ανεξέλεγκτη απόρριψη χρησιμοποιημένων αποβλήτων λιπαντικών ελαίων. Επίσης διαπιστώθηκε η έλλειψη μηχανημάτων απορρύπανσης και συστήματος διαχείρισης όμβριων υδάτων.

Όπως διευκρινίζεται από την αστυνομία, «η μη τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, σχετικά με τη νόμιμη διαχείριση των αποβλήτων, έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την ενδεχόμενη ρύπανση του εδάφους και την διακινδύνευση της Δημόσιας Υγείας».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση