Αστικό πράσινο και διαχείριση των ελεύθερων χώρων στην πόλη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου οργανώνεται ημερίδα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου σε συνεργασία με το δήμο Παύλου Μελά τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στις 7.00 μ.μ. με θέμα «αστικό πράσινο και διαχείριση των ελεύθερων χώρων στη πόλη».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Αναψυκτηρίου του πρώην στρατοπέδου θα μιλήσουν οι:

 Παπαδόπουλος Διαμαντής, Δήμαρχος Παύλου Μελά

  Παντής Γιάννης, Αντιπρύτανης Α.Π.Θ.

  Νικολάου Κώστας, Δρ. Χημικός Περιβαλλοντολόγος, εκπρόσωπος Οργανισμού Θεσσαλονίκης

  Καρακινάρη Ζωή, Αρχιτέκτων Μηχανικός ΜΔΕ Αρχιτεκτονικής Τοπίου Α.Π.Θ.

  Καϊμακτσίδης Γιάννης, Πρωτοβουλία για το παραλιακό μέτωπο και τους ελεύθερους χώρους

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ πολιτών και εκπροσώπων φορέων για το σχεδιασμό των ελεύθερων χώρων στο πολεοδομικό συγκρότημα και ιδιαίτερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Η εστίαση θα γίνει στους ελεύθερους χώρους και το αστικό πράσινο, στο νομοθετικό πλαίσιο, τη σημερινή κατάσταση και το μέλλον.

Εξάλλου, στόχος είναι να αναδειχθεί ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης στο οποίο το αστικό πράσινο και οι ελεύθεροι χώροι θα αποτελούν παράγοντες βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Από τις 18.00 μμ έως τις 19.00 μ.μ. φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου θα ενημερώσουν για τις δράσεις τους σ' αυτόν. Με το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση με τοποθετήσεις-ερωτήσεις εκπροσώπων φορέων και πολιτών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!