Αττική: 15 τόνοι κομπόστ οργανικών αποβλήτων ως λίπασμα για ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την υλοποίηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη παραδόθηκαν σήμερα στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου 15 τόνοι κομπόστ, το οποίο παράγεται από οργανικά απόβλητα και συσκευάζεται στις εγκαταστάσεις του ΕΔΣΝΑ στη Φυλή.

Το εξαιρετικής ποιότητας υλικό θα αξιοποιηθεί ως φυσικό λίπασμα για την ανάπλαση των πυρόπληκτων περιοχών.

Την παράδοση του υλικού επέβλεψε ο κ. Πατούλης, ο οποίος μετέβη το πρωί στο Δημαρχείο Ραφήνας - Πικερμίου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ε. Μπουρνούς καθώς και μαθητές του 1ου και του 4ου δημοτικών σχολείων Ραφήνας, οι οποίοι συμμετέχουν σε προγράμματα αναδασώσεων.
Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής προστασίας, περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ-Φορέας Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Αττικής) Β. Κόκκαλης και στελέχη της Περιφέρειας. Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Κατσουλάκης και Α. Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ “Φ. Καβουνίδης” Μάκης Βουδούρης, ο Γραμματέας του Δήμου Ανδρέας Γκουγκουλής και εκπαιδευτικοί.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους μαθητές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς για την ενεργό συμμετοχή τους σε δράσεις που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπλαση περιοχών που υπέστησαν φυσικές καταστροφές και συζήτησε μαζί τους για τα οφέλη των αναδασώσεων και της ανακύκλωσης.

«Η Περιφέρεια Αττικής έρχεται σήμερα ως αρωγός στην πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνετε. Παραδίδουμε στον Δήμο σας φυσικό λίπασμα για να μεγαλώσουν τα δέντρα που φυτέψατε και να μας προσφέρουν το πολύτιμο οξυγόνο τους», επισήμανε και πρόσθεσε πως στις προτεραιότητές της νέας διοίκησης είναι η υλοποίηση δράσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Στη συνέχεια και επικαλούμενος τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου σε δράσεις ανακύκλωσης, ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα θα παραχωρηθούν νέοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης με στόχο την ενίσχυση της διαλογής αποβλήτων στην πηγή και κάλεσε και όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτή τη προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ε. Μπουρνούς ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής και προσωπικά τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα πρωτοστατήσει στις περιβαλλοντικές δράσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τους Δήμους κάνουμε πράξη τη δέσμευση μας ότι η Αττική θα κάνει μία νέα «πράσινη» αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή μιας επιθετικής ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή, ώστε εντός του 2020 το οποίο έχει κηρυχθεί ως «έτος ανακύκλωσης» το ποσοστό της από το 5% που είναι σήμερα να ανέλθει στο 15% και μέχρι το 2025 να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας με σύγχρονο τρόπο. Με ρεαλιστικό σχέδιο και αποφασιστικότητα, διαμορφώνουμε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά μας».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση