Αυτά είναι τα έργα που θα συμμετάσχουν στον πρώτο διαγωνισμό για φωτοβολταϊκά

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ολοκλήρωσε την εξέταση και αξιολόγηση όλων των αιτήσεων επενδυτών φωτοβολταϊκών για συμμετοχή στον πιλοτικό διαγωνισμό της 12ης Δεκεμβρίου και κατάρτισε τους Προσωρινούς Καταλόγους ως εξής:

  • Προσωρινός Κατάλογος Συμμετεχόντων στο Στάδιο Β’ της πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας της Κατηγορίας Ι, δηλαδή για έργα ισχύος κάτω του 1MW (13 έργα συνολικής ισχύος 6,79MW)
  • Προσωρινός Κατάλογος Συμμετεχόντων στο Στάδιο Β’ της πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας της Κατηγορίας ΙΙ, δηλαδή για έργα πάνω από 1MW. (13 έργα συνολικής ισχύος 51,26MW)
  • Προσωρινός Κατάλογος Αποκλεισθέντος από το Στάδιο Β’ της πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας της Κατηγορίας Ι. (1 έργο 0,099MW)
  • Προσωρινός Κατάλογος Αποκλεισθέντος από το Στάδιο Β’ της πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας της Κατηγορίας ΙΙ. (1 έργο 1,91 MW)

Όπως φαίνεται και μετά την αξιολόγηση των αιτήσεων, κατά την οποία «κόπηκαν» δύο έργα, ένα «μεγάλο» και ένα «μικρό», ικανοποιείται πράγματι το απαιτούμενο ποσοστό +40% σε σχέση με την ισχύ που βγαίνει στο διαγωνισμό και στις δύο κατηγορίες των έργων Ι και ΙΙ.

Η επόμενη Απόφαση της ΡΑΕ στις 7 Δεκεμβρίου θα οριστικοποιήσει την ακριβή ισχύ δημοπράτησης σε κάθε μία από τις δύο κατηγορίες και θα καταρτιστούν οι Οριστικοί Κατάλογοι Συμμετεχόντων στο Στάδιο Β' της Πιλοτικής Ανταγωνιστικής Διαδικασίας.

Δείτε τους πλήρεις καταλόγους με τα έργα που θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς, ΕΔΩ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση