Ταύρος: Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στη χωματερή ελαστικών που τυλίχθηκε στις φλόγες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στο χώρο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, στον Ταύρο, σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών, επί της οδού Θέμιδος 25.Εξαιτίας φιαλών υγραερίου αλλά και των ελαστικών που βρίσκονταν στο χώρο προκλήθηκαν εκρήξεις και η φωτιά μεταδόθηκε σε γειτονικά γήπεδα τα οποία έχουν μετατραπεί σε υπαίθριες χωματερές με την ανοχή των ιδιοκτητών τους.

Σύμφωνα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς στο χώρο, στο πλευρό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μαζί με την Αστυνομία Περιβάλλοντος. Με τη βοήθεια της Αστυνομίας Περιβάλλοντος εντοπίστηκαν οι ιδιοκτήτες των γηπέδων, οι οποίοι δεν προσήλθαν στο χώρο, προφανώς για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Ωστόσο, με την απαιτούμενη κατάθεση των Επιθεωρητών ξεκίνησε η προανακριτική διαδικασία προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους, στο βαθμό που τους αναλογεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4042/12  περί Ποινικής  προστασίας  του περιβάλλοντος − Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ» και η διαδικασία του άρθρου 9 του ν. 2947/2001 για την επιβολή των προβλεπόμενων από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση