Καβάλα: «Ημέρα Κάστανου» στο καστανόδασος Παλαιοχωρίου την Κυριακή

Σε κραταιό θεσμό τείνει να εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια η «Ημέρα του Κάστανου», στο κατάφυτο καστανόδασος του Παλαιοχωρίου Καβάλας. Μετά από 17 συναπτές, επιτυχημένες διοργανώσεις, η γιορτή κάστανου επιστρέφει και φέτος στους πρόποδες του Παγγαίου Όρους.

Η εφετινή Ημέρα του Κάστανου θα εορταστεί αύριο Κυριακή 30 Οκτωβρίου και αποτελεί διοργάνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Παγγαίου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έχει σκοπό να αναδείξει τη φυσική ομορφιά του τόπου, την τοπική κουλτούρα, τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου της τοπικής κοινωνίας, αλλά και επισκεπτών από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Η Γιορτή Κάστανου στοχεύει, ακόμη, στην προβολή της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του αγροτικού τομέα στην περιοχή και ειδικότερα στην ανάδειξη και προώθηση των αγροτικών προϊόντων και των παρασκευασμάτων της.

Οι διοργανωτές υπόσχονται πολύ κάστανο, άφθονο κρασί και μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και όμορων δήμων.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν: ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Νικήσιανης «Αράπης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γεωργιανής » ο Πρόσφυγας», ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ελευθερούπολης » Το Πράβι», η Πανηπειρωτική Ένωση Νομού Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λημνιών Νομού Καβάλας.

111111

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση