Αύριο στη Θεσσαλονίκη η Εμπορική Μαθητική Έκθεση

Με τη συμμετοχή 25 δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων πραγματοποιείται την Παρασκευή 8 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης Mediterranean Cosmos, η φετινή Εμπορική Μαθητική Έκθεση. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εικονική Επιχείρηση που υλοποιεί για 10η χρονιά το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων /Junior Achievement Greece, σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Οι ομάδες μαθητών προτείνουν την δική τους επιχειρηματική ιδέα, την οποία κρίνει ειδική επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη της παράγοντες όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η παρουσίαση και η απήχηση που έχουν τα προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε ανάλογες διοργανώσεις του εξωτερικού.

σεν

Ο Junior Achievement – Young Enterprise Europe είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται σε 39 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, όπου μαζί του συνεργάζονται –μεταξύ άλλων- ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ο JA – YE αποτελεί ένα από τα περιφερειακά κέντρα του παγκόσμιου Οργανισμού Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας – Junior Achievement Worldwide, που έχει παρουσία σε 122 χώρες. Στόχος είναι η κατανόηση εκ μέρους των νέων των οικονομικών της καθημερινότητας των επιχειρήσεων. Με αυτό τον τρόπο επιχειρείται η ώθηση των νέων να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στον επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιριών, φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνει τους ορίζοντες τους και αναδεικνύει τις δεξιότητές τους.

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων είναι ο φορέας του Junior Achievement Europe. Ιδρύθηκε το 2005 και υποστηρίζεται από δεκάδες μέλη, κατά το πλείστον διακεκριμένες επιχειρήσεις, στελέχη των οποίων αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση