Αegean Rebreath: Έρευνα για τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στην Καλαμάτα

του Νίκου Αβουκάτου

Μια σημαντική διαδικτυακή έρευνα η οποία αναμένεται να δώσει πολύτιμα στοιχεία όσον αφορά τα πλαστικά μιας χρήσης και θα συμβάλλει στη βελτίωση της περιβαλλοντικής πολιτικής στην Ελλάδα διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Η Αegean Rebreath πραγματοποιεί διαβούλευση με τους επαγγελματίες καταστημάτων καφεστίασης και τους ξενοδόχους καθώς και με κατοίκους και επισκέπτες της Καλαμάτας, ώστε να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τη χρήση πλαστικών μιας χρήσης στην περιοχή. Η έρευνα συλλέγει στοιχεία σχετικά με τις ποσότητες πλαστικών μιας χρήσης που χρησιμοποιούνται και εξετάζει τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κατάργηση τους καθώς και τα κίνητρα για τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες για την αντικατάσταση τους.

"Πολλά από τα πλαστικά μιας χρήσης που χρησιμοποιούμε, όπως πλαστικά ποτήρια για τον καφέ και καλαμάκια καταλήγουν στη θάλασσα, επιβαρύνοντας σημαντικά το θαλάσσιο περιβάλλον" ανέφερε ο Βασίλης Σταμογιάννης, μέλος της Aegean Rebreath και πρόσθεσε: "Η έρευνα που πραγματοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, μιας παραλιακής πόλης με τουριστική επισκεψιμότητα, θα μας δώσει σημαντικά συμπεράσματα ώστε να μπορέσουμε να προτείνουμε λύσεις για τον περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης, στη βάση πραγματικών στοιχείων. Καλούμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμάτας να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο που ετοιμάσαμε ώστε να συμβάλλουν και εκείνοι στην μείωση των πλαστικών μιας χρήσης που καταλήγουν στις θάλασσες μας ".

Με την ολοκλήρωση της έρευνας τον επόμενο μήνα, θα συνταχθεί  έκθεση με τα συμπεράσματα της έρευνας, η οποία θα κατατεθεί στο ΥΠΕΝ.

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY3EeGWsp0XTZ4zWCX0zYOXcO2JtJMogXt6lYVNKV_MgAflA/viewform

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση