Βίντεο: Τα 50 πρόσωπα της «Αριάδνης» και ο «χορός» των ψυχρών αερίων μαζών

Το βράδυ της Τετάρτης τελείωσε η δριμύτατη κακοκαιρία που ξεκίνησε την παραμονή των Φώτων στην Ελλάδα, με το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό του έτους, την -περίφημη, πλέον- «Αριάδνη» να σχηματίζεται στο Ιόνιο.

Στη συνέχεια, οι πολικές αέριες μάζες που κάλυψαν τη χώρα, σε συνδυασμό με δευτερεύοντα βαρομετρικά χαμηλά που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας, προκάλεσαν εξαιρετικά δυσχερείς καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ σημαντικών προβλημάτων.

Με αφορμή τα παραπάνω, μετεωρολόγοι του meteo.gr δημιούργησαν δύο χαρακτηριστικά βίντεο: το ένα αφορά τα 50 πρόσωπα της «Αριάδνης», με τις πιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες επισκεπτών του site μέσω της εφαρμογής Meteo Now (επιμέλεια του φυσικού - μετεωρολόγου Σταύρου Ντάφη) και το άλλο τον «χορό» των ψυχρών αερίων μαζών που «έδρασαν» τις τελευταίες ημέρες πάνω από τη χώρα μας (επιμέλεια Εμμανουήλ Φλαούνας).

Να σημειωθεί ότι σε τέσσερις ημέρες πάνω 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις καταγράφηκαν στον ιστότοπο, αριθμός ενδεικτικός για τη διάθεση του κόσμου για ενημέρωση σχετικά με το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ελλάδα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση