Βαρβαρότητες στο Σέιχ Σου: Βασάνισαν σκύλο κι έριξαν λάδι μηχανής σε ταΐστρες (φωτο)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες μιας σκυλίτσας, την οποία ασυνείδητοι εγκατέλειψαν στο Σέιχ Σου αφού πρώτα κρέμασαν έναν ορειβατικό κρίκο στην κοιλιακή της χώρα.

Μάλιστα, η βαρβαρότητα κάποιων ασυνείδητων φαίνεται πως δεν έχει όρια, αφού προχτές, στην περιοχή των Πεύκων, στις ταΐστρες που πρόσφατα τοποθέτησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προκειμένου να σιτίζονται τα αδέσποτα, εντοπίστηκε λάδι μηχανής, σε ποσότητα ικανή να τα δηλητηριάσει.

σκυλ

«Περιστατικά, όπως αυτά, μόνο απέχθεια μπορεί να προκαλέσουν, όταν μάλιστα η αναλγησία και η αγριότητα κάποιων εκτονώνονται σε ανυπεράσπιστα ζώα», δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μικροέργων, Ηλεκτροφωτισμού και Πολεοδομίας του δήμος Νεάπολης - Συκεών, Στέλιος Γκατζές, ο οποίος, με αφορμή  το περιστατικό με τις ταΐστρες, προχωρά στην υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων.

Καλά στην υγεία του

Το άτυχο σκυλάκι, σύμφωνα με τον δήμο Νεάπολης, εντόπισαν αργά χτες το βράδυ εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο περιαστικό δάσος και ειδοποίησαν αμέσως τον κτηνίατρο που συνεργάζεται με το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων του δήμου Νεάπολης-Συκεών, για να δοθούν στο ζώο οι πρώτες βοήθειες.

Το σκυλάκι περιέθαλψε μία από τις εθελόντριες και σήμερα το πρωί, ο υπεύθυνος κτηνίατρος Στέφανος Στεφανίδης το υπέβαλε σε χειρουργείο για την αφαίρεση του ορειβατικού κρίκου.

«Το σκυλί είναι καλά, θα νοσηλευτεί για λίγες μέρες και στη συνέχεια, αφού στειρωθεί και εμβολιαστεί, θα αφεθεί και πάλι στο Σέιχ Σου», δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.

Δυστυχώς, όπως αναφέρει, είναι συχνό το φαινόμενο κάποιοι υποτιθέμενοι φιλόζωοι να εγκαταλείπουν σκυλιά στο Σέιχ Σου. «Το τελευταίο δίμηνο περίπου 20 κουτάβια έχουν εγκαταλειφθεί στο δάσος, ενώ τα τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης, είναι συχνό το φαινόμενο εγκατάλειψης και ενήλικων σκυλιών. Άλλωστε, το φαινόμενο αυτό ήταν και εξακολουθεί να είναι σύνηθες το καλοκαίρι, που είναι περίοδος διακοπών και κάποιοι θεωρούν σωστό να εγκαταλείψουν το ζωάκι τους στο δάσος», εξηγεί ο κ. Στεφανίδης.

Μαζικός εμβολιασμός

«Είναι πραγματικά αποτρόπαιο να συναντάς τέτοιες εικόνες. Πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να στηλιτεύσουμε τέτοιες πρακτικές», δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Στέλιος Γκατζές και προσθέτει: «Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει με συνέπεια το πρόγραμμα φροντίδας και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων, είτε αυτά βρίσκονται στον αστικό ιστό είτε στο δάσος. Πριν περίπου 15 μέρες, ολοκληρώθηκε ο μαζικός εμβολιασμός που κάνουμε κάθε χρόνο στα αδέσποτα ζώα στο Σέιχ Σου, με αποτέλεσμα πλέον του 95% των ζώων που βρίσκονται στο δάσος να είναι εμβολιασμένα. Παράλληλα, εκτός από τις ποτίστρες, τοποθετούμε και ταΐστρες, τις οποίες εφοδιάζουμε με ειδικές τροφές εξασφαλίζοντας διαρκή τροφή στα ζώα».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο αντιδήμαρχος και στον σημαντικό ρόλο των μελών των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών. «Τους ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά τους και τη συνεργασία τους. Η συμβολή τους στο θέμα της φροντίδας και της περίθαλψης των αδέσποτων ζώων είναι πραγματικά καθοριστική και βαθύτατα συγκινητική. Η δράση των μελών των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών έρχεται σε αντιδιαστολή με τις βάναυσες και απολίτιστες συμπεριφορές κάποιων, όπως αυτών που γεμίζουν με λάδι μηχανής τις ταΐστρες για να δηλητηριάσουν τα αδέσποτα ή αυτών που εγκαταλείπουν αβοήθητα ζώα στο Σέιχ Σου», επισημαίνει ο κ. Γκατζές.

Εκτός από κτηνίατρο, το Γραφείο Αδέσποτων Ζώων, το οποίο διατηρεί πλήρες αρχείο καταγραφής των ζώων, συνεργάζεται, επίσης, με συνεργείο περισυλλογής και φύλαξης, όπως και με συνεργείο περισυλλογής και υγειονομικής καύσης των νεκρών ζώων.

Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν στειρωθεί περίπου 1.100 αρσενικά και θηλυκά σκυλιά και γάτες, χωρίς καμία μετεγχειρητική επιπλοκή ή θάνατο, έχουν τοποθετηθεί 390 μικροτσίπ, έγιναν 30 υιοθεσίες, 30 εξετάσεις ύποπτων για λύσσα ζώων και εξυπηρετήθηκαν δεκάδες έκτακτα περιστατικά και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση