Βερολινέζος έφτιαξε... μισό ποδήλατο (vid)

Ονομάζεται «Halbrad» και αν θέλουμε να το αποδώσουμε στη γλώσσα μας θα το λέγαμε μισό ποδήλατο. Είναι μια ευρεσιτεχνία του Γερμανού Φέλιξ Κρούσαρντ που ζει στο Βερολίνο.

Έχει μια μεγάλη πίσω ρόδα και μια πολύ μικρή μπροστινή. Διαθέτει δύο ταχύτητες, οι οποίες αλλάζουν κάνοντας ανάποδα πετάλι. Έχει ύψος 99 εκατοστά, μήκος 79 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 9 κιλά:

«Είναι πολύ πρακτικό, γιατί είναι κόμπακτ και δεν χρειάζεται να το διπλώσεις. Μπορείς να σηκώσεις εύκολα και να το μεταφέρεις στο μετρό, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις ένα έξτρα εισιτήριο για το ποδήλατο. Δεν καταλαμβάνει επίσης πολύ χώρο στο διαμέρισμά σας και αυτό χωρίς να χρειάζεται να το διπλώσετε. Είναι πολύ εύκολο να το οδηγήσεις. Απλά πατάς το πόδι σου στο πεντάλ και φεύγεις» εξηγεί ο κατασκευαστής του.

Το τιμόνι, σύμφωνα με το Euronews, βρίσκεται πίσω από τη θέση του ποδηλάτη, κάτι που χρειάζεται λίγο χρόνο για να το συνηθίσεις. Ο Κρούσαρντ παρουσιάζει το ποδήλατό του σε τουρίστες στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Οι περισσότεροι από αυτούς μαθαίνουν μέσα σε λίγα λεπτά να το οδηγούν.

Το ποδήλατο δεν έχει βγει ακόμη στην αγορά, αλλά ο κατασκευαστής του ελπίζει, ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει έτοιμα 20 τέτοια ποδήλατα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση