Βιολογικός καθαρισμός Δήμου Λαγκάδα


Eνα έργο πνοής για την περιοχή, μεγάλης οικολογικής αξίας, που δίνει ελπίδα σωτηρίας στη λίμνη Κορώνεια.  Σύμφωνα με εκπροσώπους φορέων της πόλης, ο σταθμός βιολογικού καθαρισμού αστικών λυμάτων είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που θα λειτουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά τα τελευταία χρόνια.Παρά το γεγονός όμως ότι η κατασκευή του είχε ολοκληρωθεί το 2002 μέχρι σήμερα δεν λειτουργούσε, καθώς δεν είχε προβλεφθεί η σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται από τη ρύπανση η περιοχή, και κυρίως η λίμνη Κορώνεια στην οποία κατέληγαν τα αστικά βοθρολύματα.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ Βαρθολομαίου, ο οποίος, έχοντας έντονο ενδιαφέρον για το φυσικό περιβάλλον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σωτηρίας της λίμνης Κορώνειας αλλά και στην ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον.

Ο   Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας -  Βόλβης, επικροτεί   το έργο της Δημοτικής Αρχής που στοχεύει στη διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας των δύο λιμνών. Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, στηρίζουμε την προσπάθεια των δήμων της περιοχής για την υλοποίηση έργων δημιουργίας αποχετευτικών δικτύων και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιέσεις στα οικοσυστήματα των δύο λιμνών και να αποφευχθεί περεταίρω υποβάθμιση.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!