Βιολογικό ιπποφαές από τα Μετέωρα στα καλύτερα λειτουργικά τρόφιμα της Ευρώπης

του Δημήτρη Διαμαντίδη

Η ελληνική αγροδιατροφική παραγωγή διαπρέπει: η εταιρεία «Rezos Brands ΑΕ» με έδρα την Πάτρα κατάφερε με το project “Hippocrates Farm” να συμπεριληφθεί στις τέσσερις καλύτερες προτάσεις πανευρωπαικά στον τομέα των λειτουργικών τροφίμων.

H εταιρεία βραβεύθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος «Κatana», που χρηματοδοτείται μέσω της πρόσκλησης H2020 Innosup-1-2015 "Cluster facilitated projects for new value chains" και υποστηρίζει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην εφοδιαστική αλυσίδα προϊόντων αγροδιατροφής ώστε να διακριθούν στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Αρχικά υποβλήθηκαν 640 προτάσεις από όλη την Ευρώπη, ενώ κάθε σύμπραξη πρότεινε ένα προϊόν/υπηρεσία για μια από τις ακόλουθες κατηγορίες: γεωργία ακριβείας, εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και λειτουργικό τρόφιμο.

Επιλέχθηκαν οι καλύτερες 100 προτάσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της τριήμερης διαδικασίας του διαγωνισμού, που διεξήχθη στην Στουτγκάρδη (7-9 Ιουλίου 2017), η ιδέα για το “Hippocrates Farm” συμπεριλήφθηκε στις τέσσερις καλύτερες στον τομέα του λειτουργικού τροφίμου.

hippocrates

To “Hippocrates Farm” της Rezos Brands αφορά στην ανάπτυξη προϊόντων με βάση το βιολογικό ιπποφαές, που καλλιεργείται σε ιδιόκτητη φάρμα στα Μετέωρα και στοχεύει στην ανάδειξη του ιπποφαούς σαν μια κορυφαία ελληνική υπερτροφή, με μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Rezos Brands έχει ήδη αναπτύξει μια σειρά προϊόντων με βάση την ωσμωτική επεξεργασία των καρπών, που διατηρεί αναλλοίωτα τα πολλαπλά οφέλη του ιπποφαούς, προσδίδοντας ταυτόχρονα μια ευχάριστη γεύση στο τελικό προϊόν.

Στη σειρά προϊόντων «Hippocrates Farm» που ήδη κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά, εντάσσονται το ωσμωτικό ιπποφαές, ο ωσμωτικός χυμός ιπποφαούς και το ιπποφαές με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας.

Η διάκριση αυτή αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την Rezos Brands, καθώς πρόκειται για την μοναδική ελληνική συμμετοχή, η οποία έλαβε τόσο υψηλή βαθμολογία μεταξύ των 10 καλύτερων προϊόντων στον διαγωνισμό στην Στουτγάρδη κερδίζοντας παράλληλα μια θέση για το Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ Καινοτομίας, που διεξάγεται ετησίως στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.

Στόχος της εταιρείας είναι στο 3ο στάδιο του διαγωνισμού να αξιοποιήσει την πλατφόρμα crowdfunding του προγράμματος, που θα οδηγήσει στην προσέλκυση ενδιαφερόμενων επενδυτών, στη ανεύρεση επιπλέον κεφαλαίων και στην αναβάθμιση του προϊόντος της.

Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα θα είναι η συμμετοχή του Hippocrates Farm Project σε μία από τις 10 καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα των αγροδιατροφικών προϊόντων και την επιπλέον χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα Horizon 2020.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση