Βιοτουρισμός: Φύση, Οικονομία, και Καινοτομία στην Ιεράπετρα

Eκδήλωση - Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Βιοτουρισμός: Φύση, Οικονομία, και Καινοτομία στην Ιεράπετρα» διοργανώνουν η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Περιβάλλον» του Δήμου Ιεράπετρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φυσικό περιβάλλον και Καινοτόμες δράσεις στον Βιοτουρισμό – Δήμος Ιεράπετρας» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Στόχος του προγράμματος η εφαρμογή του βιοτουρισμού ως καινοτόμου περιβαλλοντικής πολιτικής για μια συντονισμένη διαχείριση των εξωαστικών περιοχών του Δήμου Ιεράπετρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων πολιτών, περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων, καθώς και επιστήμονες και ειδικοί. Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στον βιοτουρισμό ως ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν που θα ενισχύσει την καινοτομία και την τοπική οικονομία, καθώς και στην ανάγκη ανάπτυξης οριζόντιων συμπράξεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του φυσικού πλούτου της περιοχής.

Η εκδήλωση-συνέντευξη Τύπου θα λάβει χώρα την Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018, στην Συνεδριακή Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, από τις 18:00 έως τις 21:00.

Γεραπετρίτικη Φύση – Πολιτιστική έκθεση, 5-10 Σεπτεμβρίου 2018

Η εκδήλωση πλαισιώνεται από πολιτιστική έκθεση με θέμα τη Γεραπετρίτικη Φύση και την συμμετοχή εκπρόσωπων από πολλούς καλλιτεχνικούς χώρους (φωτογραφία, ζωγραφική, γλυπτική, κόμικς κ.α.) από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2018 στο Τζαμί Ιεράπετρας, είναι πρωτοβουλία του Artists for the Environment (Καλλιτέχνες για το Περιβάλλον), μιας δράσης της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής που ενθαρρύνει καλλιτέχνες (επαγγελματίες και ερασιτέχνες) να συνδράμουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00. Παράλληλα, στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου (19:00-21:00), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα υλοποιήσει εργαστήριο για παιδιά, με θέμα χαρακτηριστικά είδη πουλιών και άλλων ζώων που ζουν στις προστατευόμενες περιοχές της Κρήτης. Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει χειροτεχνίες και κατασκευές, όπως μάσκες και κρεμαστές φιγούρες (μόμπιλε).

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση