Βουλή: Δείτε live την επεξεργασία του ν/σ για τους Φορείς Natura

Ξεκίνησε στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής σήμερα, λίγο πριν τις 11:00, η επεξεργασία και εξέταση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Εισηγητές είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Αικατερίνη Ιγγλέζη και ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γεώργιος Στύλιος. To «παρών» στη συνεδρίαση δίνει και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ωστόσο, όπως είπε, δεν θα παρέμβει στη διαδικασία.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής, την προσεχή Πέμπτη, στις 10:00, στη συζήτηση θα παρευρεθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανάγνωση κατ' άρθρο, ενώ την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου θα γίνει η δεύτερη ανάγνωση.

Δείτε ζωντανά τη συνεδρίαση, ΕΔΩ.

Αφού εγκριθεί, το νομοσχέδιο θα οδεύσει στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση. Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη.

Θυμηθείτε αναλυτικά:

  • Την αιτιολογική έκθεση, ΕΔΩ
  • Την τεκμηρίωση για το σχέδιο νόμου, ΕΔΩ
  • Την επιπλέον τεκμηρίωση για το σχέδιο νόμου, ΕΔΩ
  • Όλο το νομοσχέδιο, ΕΔΩ

Δείτε πώς διαμορφώνεται πλέον ο χάρτης των Natura στην Ελλάδα και τις διαφορές, ΕΔΩ.

Δείτε πώς ενσωματώνονται οι προστατευόμενες περιοχές ανά Φορέα Διαχείρισης, ΕΔΩ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση