Βουλή: Σήμερα η ψήφιση του ν/σ για τους δασικούς χάρτες

Ρυθμίσεις που θα απλοποιούν τη διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που έχουν προκύψει με την ανάρτηση των δασικών χαρτών και των αγροτικών εκτάσεων που εμφανίζονται ως δασικές ή αναδασωτέες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφισθεί σήμερα Μεγάλη Τρίτη από τη Βουλή.

Πλέον, οι προϋποθέσεις για την εξαγορά ή την παραχώρηση παράνομα εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων που έγιναν αγροτική γη, είναι ευνοϊκότερες, καθώς οι κάτοχοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης έως τις 15 με 20 Ιουνίου προκειμένου το αγροτεμάχιο να μην κυρωθεί ως δασικό αλλά ως γεωργικό και να διασφαλιστεί η επιδότηση.

Το τίμημα για τα προ του 1975 ορίζεται στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας με αποπληρωμή έως και σε 100 δόσεις. Για την αξιοποίηση των εκτός σχεδίου περιοχών δεν είναι απαραίτητη η επικύρωση των δασικών χαρτών.

Οικισμοί αυθαιρέτων θα εξαιρεθούν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αλλά ωστόσο μένει ανοιχτό το ποια θα είναι η τύχη τους. Αυθαίρετες κατασκευές σε καταπατημένες εκτάσεις -πολλές από τις οποίες είναι βίλες- παραμένουν κατεδαφιστέες.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση