Βουλιάζει στα σκουπίδια η Αττική λόγω του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής

Στα σκουπίδια πνίγονται 66 δήμοι στην Αττική, καθώς αυτή είναι η δεύτερη εβδομάδα που παραμένει κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής και τα απορριμματοφόρα να έχουν σταματήσει τις αποκομιδές.

Ο ΧΥΤΑ Φυλής παραμένει κλειστός καθώς δημιουργήθηκε ένα ρήγμα στο τελευταίο κομμάτι του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Το ρήγμα έχει σαν αποτέλεσμα 2.500 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών να μένουν καθημερινά στους δρόμους της Αττικής, κάτι που, σε συνδυασμό με τη βροχή των τελευταίων ημερών, αυξάνει τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Δελτίο του Star, το νέο κομμάτι άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σύμφωνα με τους εργαζόμενους θα έχει κορεστεί σε ένα χρόνο, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2019 να μη μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια.

Εναλλακτική λύση για τα απορρίμματα της Αττικής εξακολουθεί να μην υπάρχει αφού η χωροθέτηση νέου ΧΥΤΑ καθυστερεί.

Να σημειωθεί πως από τους 5.000 τόνους που παράγει καθημερινά η Αττική, οι μισοί μεταφέρονται στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Σχιστού και στο εργοστάσιο μηχανικής διαλογής (ΕΜΑΚ) στη Φυλή.

Οι εργασίες αποκατάστασης στον ΧΥΤΑ έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα χρειαστούν περίπου δύο εβδομάδες για να επανέλθουν οι φυσιολογικοί ρυθμοί.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, συνέστησε υπομονή στους πολίτες, καθώς, όπως εκτιμά ο ίδιος, η λύση στο πρόβλημα του ρήγματος στον ΧΥΤΑ Φυλής θα έρθει εντός των επόμενων ημερών.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση