Βουνά μπάζων στις παράπλευρες οδούς της ΕΟ Θεσσαλονίκης - Μουδανίων (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Κάθε λογής μπάζα, κυρίως από ανακαινίσεις σπιτιών, κείτονται διασκορπισμένα και σχηματίζουν λόφους, σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων, παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανίων, εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Πολλοί από αυτούς τους σωρούς κάνουν εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των οδηγών, τη διέλευση των αυτοκινήτων, καθώς καλύπτουν σχεδόν τη μισή έκταση κατά πλάτος του οδοστρώματος. Παρά τις απαγορευτικές πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο δήμος και τις προσπάθειες αποτροπής απόθεσης των μπαζών ή και καταδίκης των υπευθύνων, το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει οξύτατο.

pylaia 2 (611 x 344)

«Δυστυχώς, η κατάσταση είναι σοβαρή, οι προσπάθειές μας πέφτουν στο κενό μετά και την αθώωση όλων όσων κατηγορήθηκαν για ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών στα δικαστήρια. Πλέον, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα εφαρμόζουμε τον δημοτικό κανονισμό καθαριότητας. Η ανεξέλεγκτη απόθεση γίνεται κυρίως τις βραδινές ώρες. Αρκετές φορές, με κίνδυνο της ζωής μου, προσπάθησα να σταματήσω τους ασυνείδητους. Μαζί με την Περιφέρεια προσπαθούμε να σταματήσουμε τη δράση τους».

Τα παραπάνω λόγια του Γιώργου Μπαμπαράτσα, αντιδημάρχου Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στη Greenagenda.gr, αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

pylaia4 (900 x 507)

pylaia3 (900 x 507)

Οι ασυνείδητοι συνεχίζουν να πετούν μεγάλες ποσότητες μπαζών, όπου τους... καπνίσει. Αδιαφορώντας για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την επικινδυνότητα των πράξεών τους, αναζητώντας και βρίσκοντας τα «ιδανικά σημεία» για αυτούς. Φυσικά, οι απαγορευτικές πινακίδες δεν τους πτοούν επ' ουδενί.

pylaia5 (900 x 507) pylaia6 (900 x 507)

Την ίδια εικόνα αντικρίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί και στον δρόμο προς Πολύγυρο, μετά τη Νέα Ραιδεστό, αφού στα αριστερά του υπάρχουν πεταμένες μεγάλες ποσότητες μπαζών. Εκτεθειμένα εκεί, «κοσμούν» άλλον έναν δρόμο.

ra (900 x 507) ra2 (900 x 507)

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση