Βράβευση της ραδιοφωνικής εκπομπής «Green Focus»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η τελετή απονομής των βραβείων περιβαλλοντικής ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014, που έκλεισαν πια δέκα ολόκληρα χρόνια συνεχούς στήριξης και αναγνώρισης των πέραν του καθήκοντος άριστων έργων και δράσεων για το περιβάλλον. Στην διακοσμημένη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, παλιοί και νέοι φίλοι των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και του Εθελοντικού Οργανισμού για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, που τα θεσμοθέτησε πριν από δέκα χρόνια. Την τελετή τίμησαν με την παρουσίας τους ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Νικ. Ταγαράς,ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ακαδημίας και της επιστημονικής κοινότητας, των παραγωγικών φορέων καθώς και της πνευματικής και εθελοντικής κοινωνίας.

«Αναμφισβήτητα η 5η Ιουνίου συμβολική ημέρα εορτασμού για την προστασία του Περιβάλλοντος αποτελεί για μένα μια σημαντική στιγμή της ζωής μου. Η διάκριση της green focus μια ιδέας που γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια αποτελεί προσωπικά μια σημαντική δικαίωση. Αυτό που προσπαθώ είναι να συμβάλω στην ευαισθητοποίηση μας για το περιβάλλον, κάνω focus στην αειφορία επειδή πιστεύω ότι θα μας αλλάξει συνήθειες, τον τρόπο σκέψης μας. Για μένα αποτελεί μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την γκρίζα κατάσταση κοινωνική και κυρίως οικονομική» επεσήμανε ο δημοσιογράφος Νίκος Αβουκάτος.

Η ραδιοφωνική εκπομπή Green focus που μεταδόθηκε στον alpha 96,5 από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάιο είχε στην βασική της ατζέντα της την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα έδωσε στους ακροατές ενεργειακές λύσεις. Ενημέρωσε τους άνεργους για τις ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα. Ανέδειξε θέματα που αφορούν τις βιώσιμες πόλεις του μέλλοντος και πρόβαλλε θέματα αγροτουρισμού.

«Eυχαριστώ τον συνάδελφο μου δημοσιογράφο - γενικό διευθυντή του alpha 96,5 στη Θεσσαλονίκη που αποφάσισε πριν οκτώ μήνες να συμπεριλάβει την ιδέα μου στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου» σημείωσε ο κ. Αβουκάτος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!