Βρήκαν αρκούδα σε κάδο, άρρωστη και χωρίς γούνα - Η αναγέννησή της (φωτο+vid)

Ο δρόμος για την Eve ήταν μακρύς και δύσκολος, αλλά τα κατάφερε. Το αρκουδάκι που το 2017 είχε βρεθεί σε άθλια κατάσταση, άρρωστο και χωρίς τρίχωμα, να ψάχνει τροφή σε κάδο απορριμμάτων, σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τότε.

Τα Χριστούγεννα του 2017 η Eve είχε βρεθεί σε έναν σκουπιδοτενεκέ στη βόρεια Καλιφόρνια- ζύγιζε μόλις 13 κιλά, ήταν άρρωστη και εντελώς φαλακρή. Ειδικοί που την εξέτασαν είπαν πως είχε τη χειρότερη μορφή ψώρας που είχαν δει ποτέ. Για να τη βοηθήσουν, αποφάσισαν να την μετακομίσουν σε ένα καταφύγιο ζώων όπου για δυο χρόνια υποβλήθηκε σε εντατικές θεραπείες ίασης και αποκατάστασης.

Eve (patient #4319), a black bear cub who arrived at the center on Christmas Eve in 2017, with a severe case of mange causing her to lose all of her hair, in an enclosure at The Fund for Animals Wildlife Center in Ramona, California on Friday, June 22, 2018. Her recovery is slow but she’s gradually growing some hair back. (Photo by Sandy Huffaker/AP Images for The Humane Society of the United States)

Ωστόσο, όσο ανάρρωνε, γινόταν σαφές πως δεν θα ήταν ποτέ έτοιμη να αφεθεί ελεύθερη στη φύση. Παρόλο που πήρε βάρος, σχεδόν 60 κιλά και η γούνα της άρχισε να επιστρέφει, ακόμη δεν είχε ούτε αρκετό τρίχωμα ούτε τις ικανότητες να επιζήσει στην άγρια φύση ή να έρθει σε επαφή με άλλες αρκούδες.

Γι' αυτό, σύμφωνα με τη Lifo.gr, αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε νέο καταφύγιο, όπου έχει πλέον έναν δικό της χώρο και μια τεράστια έκταση να τρέχει, μαζί με κόσμο να την φροντίζει καθημερινά.

Eve, the bear exploring her new quarantine yard at Cleveland Amory Black Beauty Ranch.
Credit: Christi Gilbreth/The HSUS

«Αυτή η απίστευτα δυνατή και ανθεκτική αρκούδα θα χρειαστεί φροντίδα εφ' όρου ζωής και ειδικό περιβάλλον για να προστατεύεται. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως χωρίς την παρέμβαση του καταφυγίου, η Eve δεν θα είχε επιβιώσει», σχολίασε η Κίτι Μπλοκ, πρόεδρος της αμερικανικής Humane Society.

Eve, the bear exploring her new quarantine yard at Cleveland Amory Black Beauty Ranch.
Credit: Christi Gilbreth/The HSUS

Ο διευθυντής του νέου καταφυγίου χαρακτήρισε την Eve «μια μοναδική αρκούδα», προσθέτοντας πως ήδη εξερευνά το νέο της σπίτι. «Παρόλο που η γούνα της δεν έχει φυτρώσει εντελώς, κατά τα άλλα είναι απολύτως υγιής, γεμάτη ενέργεια και με την κλασική συμπεριφορά μιας αρκούδας», είπε ο Νοέλ Άλμρουντ.

Στο συγκεκριμένο καταφύγιο ζουν περισσότερα από 800 ζώα, ανάμεσά τους και δυο ακόμη αρκούδες, οι Τιμπόρ και Σάμι που κάποτε δούλευαν σε τσίρκο.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση